horoszkóp

Ozzy Osbourne betörőt fogott

2004.11.23. 11:55
Hétfő hajnalban két betörő hatolt be a rocker angliai vidéki házába. Ozzy birkózott ugyan egy ideig egyikükkel, de az mégis elmenekült - a több mint fél milliárd forintot érő ékszerkollekcióval együtt.
Az Osbourne családhoz közeli forrás elmondta, hogy az ötvenöt éves Ozzynak sikerült elkapnia az egyik símaszkos betörőt, de az kiszabadult a kezei közül, és az egyik első emeleti ablakon keresztül elmenekült. Sem felesége, Sharon, sem Ozzy nem sérült meg, három gyermekük pedig nem tartózkodott a házban.

Akciófilmbe illően

#alt# A tolvajok hétfő hajnalban érkeztek és létrán másztak be a család Londontól északra fekvő, a buckinghamshire-i Chalfont St. Peter nevű helyen található, XVIII. században épült otthonába. Az 55 éves rocker és felesége, Sharon előzőleg egy előkelő londoni étteremben ünnepelte nagy társaságban Sir Elton John élettársának, David Furnishnek a születésnapját, és innen tértek haza. A kastélyt védő biztonsági kamerák szerint a két betörő akkor már a birtokon volt, de Osbourne-ék erről még mit sem sejtettek, és békében hajtották álomra fejüket.

Ozzynak hajnali 4 óra tájban azonban meg kellett látogatnia a hatalmas ház legkisebb helyiségét, és ekkor találta magát szembe az egyik símaszkot viselő behatolóval, akire azonnal rávetette magát. A rabló azonban erős testalkatú volt, kiszabadult a ház urának fogásából, és tíz méter magasból kiugrott az ablakon.

A zsákmányolt ékszerek közt taláható Sharon gyémántokkal kirakott jegygyűrűje és hasonlóan értékes "túlélési" gyűrűje is, amelyet rákbetegsége legyőzése után kapott férjétől. Az ellopott ékszerek értékét 2 millió fontra becsülik, ami átszámítva körülbelül hétszázhúszmillió forint - mondta el a Reutersnek az informátor.

Pechszéria sújtja a családot

A Black Sabbath egykori sátáni frontemberére mindig rájárt a rúd: Ozzyt alkohol- és drogfüggő korszakában egyszer testőre élesztette újjá; egy éve pedig motorbaleset során törte össze magát csúnyán. Akkor kulccsontja illetve hat bordája eltört, és több napot kellett lélegeztetőgépen töltenie. Törött nyakát az orvosok beépített fémlapokkal állították helyre, felépülése fél évig tartott; egyebek között februárra tervezett budapesti fellépését is le kellett mondani.

Felesége, Sharon Osbourne egy ideje a rákkal vívja kemény - ám úgy tűnik, sikeres - csatáját, de ha ez nem volna elég, a gyerekekkel is sok baj van. A rocker házaspár lánya, Kelly és fia, Jack egyaránt megjárta már az elvonókúrát.