Palcsó Tamás ittas barátja vezette azt az autót, amivel az énekes utazott vasárnap hajnalban. Az autó, egy tíz év körüli Kia Clarus az énekes apjáé, amit egy sofőrnek kellett volna hazavezetnie. A rendőrség megerősítette, hogy Palcsó Tamás utas volt apja gépkocsijában. A sérültek egyelőre nem tudják elmondani, miért nem hívtak sofőrsegélyt.

Egy fellépést követő mulatozás után indultak haza Placsó Tamásék, amikor vasárnap hajnalban összetörték magukat - mondta a Tv2 Mokkájában hétfő reggel Tabár István, Palcsó Tamás menedzsere. A menedzser elmondta, az énekesék eredetlieg úgy tervezték, egy sofőrszolgálattal mennek majd haza. Hogy miért nem így tettek, nem tudta megmondani, mert a baleset előzményeire egyelőre sem az énekes, sem az autót vezető barát nem emlékszik.

A rendőrség szóvivője a Velvetnek megerősítette, valóban nem az énekes vezette a Kiát.

Palcsó Tamás papája a műsorban elmesélte: fia úgy néz ki, mint aki baleset szenvedett. Arca tele van kék-zöld foltokkal, feje össze van varrva.

A Független Hírügynökségnek nyilatkozó mendzser hétfőn reggel már bent volt a kórházban fekvő énekesnél, aki olyan állapotban volt, mint aki friss műtétből ébred fel. Fekszik, és bár a külsérelmi nyomok nem tűnnek veszélyesnek, állapota nem száz százalékig megnyugtató.

Arra a kérdésre, hogy mikor léphet fel újra Palcsó Tamás, a menedzsere azt mondta, hogy reméli, heteken belül. Az, hogy fizikailag felgyógyul, nem jelenti azt, hogy felléphet. Arra fogják kérni, hogy lelkileg is értékelje a mostani helyzetet és csak teljesen stabil lelki állapotban lépjen fel.

Nézze meg a Palcsó Tamás balesetéről készült képeket!

Palcsó barátja ittasan ült a volán mögé

Palcsó Tamás tegnap hajnalban egy fellépés után tartott hazafelé egy barátjával, amikor az XXIII. Kerületi Ócsai úton oszlopnak ütköztek. Az énekes kocsiját a barátja vezette, jóval a megengedett sebességhatár felett, amikor feltehetően megijedt valamitől és hirtelen elkezdett fékezni. Az autóval nagyjából 65 métert csúsztak, és végül egy oszlopnak csapódtak, ami bement az utastérbe, és Palcsó fejétől 5 cm-re állt meg. A Blikk és a Bors információi szerint Palcsó Tamás és a kocsit vezető barátja is ittas állapotban volt. A rendőrök szerint életüket az mentette meg, hogy mind a ketten bekötötték a biztonsági övüket.

A tűzoltók az egykori Megasztárost fél óra alatt tudták kivágni a kocsiból, és csak ezután tudták kórházba szállítani az eszméletlen állapotban lévő fiút. Szerencsére nem sérült meg a balesetben életveszélyesen, a koponyáját érték ütések, felszakadt a fejbőre, megrepedt az arccsontja, agyrázkódása és szemfenék zúzódása van. Palcsó jelenleg az intenzív osztályon van.

Édesanyja megérezte, hogy baj lesz

Az énekes édesanyja saját bevallása szerint megérezte, hogy valami nagy baj történt. „Éreztem, hogy valami baj lesz. Jó alvó vagyok, de hajnali öt óra körül felriadtam. Tomi ágyát üresen találtam, pedig tudtam, hogy időben le kellene feküdnie, vasárnap egy fellépésre volt hivatalos”, nyilatkozta Palcsó Tomi édesanyja.

Nem túl biztonságos a Kia Clarus

A vasárnapra virradóra ripitára tört Kia Clarus egy tíz évvel ezelőtti, Magyarországon annyira ritka modell, hogy még a Totalcar sem írt róla soha. A régebbi koreai típusokhoz hasonlóan nem valami biztonságos jármű, bár az alapvető biztonsági felszerelésekkel, mint ABS, légzsákok, rendelkezik. Luxusautónak csak nagyon nagy jóindulattal lehetne nevezni, a jelenleg eladásra kínált példányok közül a legdrágábbat ia 860 ezer forintért árulják, alku előtt.