horoszkóp

Gianni pasztája és Soma tetője lángokban

vb
2006.03.30. 16:11
Szokásos marketingrecept alapján zajlott le Gianni éttermében az egyik leghíresebb tetőfedőcég sajtótájékoztatója, ahol a valóságban a paszta lángolt, képzeletben pedig Soma háztetője.

Végy minimum három híres embert, írj ki egy pályázatot, kösd össze az egészet valami nemes gondolattal (mint árvák támogatása, fiatal tehetségek felkarolása, kisállatok megmentése), hívd meg az arra érdemes sajtót, adj nekik enni-inni, és persze ne feledd a sajtóajándékot sem. Pikk-pakk, máris kész is ingyenreklám. Nos, az okos cégek ezt már mind felismerték és alkalmazzák is szorgalmasan.

Legutóbb a Bramac tetőcserépnek jutott eszébe ez, és egy "rendhagyó képzőművészeti pályázat" díjátadójára hívta meg a sajtót Gianni éttermébe.

Gianni pasztája lángolt

Nézze meg képeinket!

Íme a recept összetevői: híres emberek: Soma, Schubert Éva, Tahi Tóth László és Szabó Sipos Barnabás, plusz a házigazda Gianni. Pályázat: a délvidéki hangulat és érzésvilág megjelenítése a tetőcserépen. Felkarolt tehetségek: az Iparművészeti Egyetem és a Műszaki Egyetem hallgatói. Divatos életérzés: Itália (Dolce Vitástul). Sajtó: bulvár. Természetesen voltak finom falatok is - még szép, Gianni maga készített a jelenlévőknek lángoló pasztát - és a sajtóajándék sem maradt el.

Az építészhallgatók feladata az volt, hogy a cég paláján (Elnézést kérünk szakmailag érzékeny olvasóinktól, de noha a Bramac betoncserepet gyárt és nem palát, a szó stilisztikai szépsége miatt a cikkben a pala szót használjuk. Kérjük minden palás rész helyére képzeljék azt, hogy betoncserép.) jelenítsék meg a mediterrán életérzést, a celebritásoké ugyanez, a sajtóanyag szerint őket azért hívták, hogy "segítsék a művészek reflektorfénybe kerülését"

Soma a szín, Tahi Tóth a lobogás

"Jó dugós a város, legalább annyira, mint a bor" - jegyezte meg Gianni, míg a jelenlévők a dugóban vesztegelő Soma mamagésára várakoztak. Aztán miután ő is megérkezett, Gianni mindenkit végigkérdezett a "tető, mediterránia és a dolce vita" fogalomkörből. Az érdekesebb válaszokat feljegyeztük önöknek:

Soma: "Színes város kéne, színes tetőkkel itt, Budapesten. Fekete-fehér városban élek én, a szín."
Schubert Évát a tetőben a hullámzás ragadta meg, így elsődleges asszociációja a tenger volt (nekem is, bevallom).
Tahi Tóth László nem olvasta el elég figyelmesen a pályázatot, így félreértette a feladatot, és magyar-olasz nemzeti színű szalagot tűzött a tetőcserepére, mert mint mondta, neki a hullámzás a zászló lobogását idézi, a tető fogalma pedig a szélkakast, így ő mindkettőt rárakta a palájára, a kakast ráadásul mohából (mert a szélkakas és a zászló mellett moha is palára való).
Szabó Sipos Barnabás a szépségnek örült és a szeretetről ejtett pár szót, meg arról, hogy kedvence az a pala volt, melyre egy bikinit applikáltak.

Lánggal és strandpapuccsal fedett tető

Klikk a képre!

Nekem a celeb-palák közül Somáé tetszett a legjobban, pedig erről beszéltek a legkevesebbet: ő lángokat festett a palára, ami a mediterrán életérzések közül legfeljebb a partmenti fenyőtüzeket idézi, de vicces lenne, ha megvalósulna és lángmotívumos cserepekkel fednének be egy házat. A civil győztes egyébként Dobolán Judit lett, a Magyar Iparművészeti Egyetem hallgatója, aki strandpapucsot és tarisznyarákot helyezett el a paláján.

A terv szerint az év végén a festett hullámpalákat elárverezik egy nemes, de egyelőre bizonytalan cél érdekében. És akkor ezzel majd teljessé válik a bevezetőben felvázolt receptura.