Palcsó Tamást is felelősségre vonhatják a balesetért

2008.10.28. 15:30
Járművezetés tiltott átengedése miatt vétkes lehet Palcsó Tamás is a vasárnapi autóbalesetében. A megasztár egykori üdvöskéje és szintén ittas barátja nem várta meg, hogy kiérkezzenek a sofőrszolgálat munkatársai. Pedig csak fél óra lett volna. Palcsó Tamást még nem tudták kihallgatni a rendőrök.

Palcsó Tamás a vasárnapi balesetében járművezetés tiltott átengedése miatt felelős lehet, de mivel az énekest egyelőre a Merényi kórház intenzív osztályán ápolják, a körülményekről kevés konkrétum derült ki.

Megkeresésünkre a rendőrségtől a sablonos „Közúti baleset gondatlan okozása ügyében folyik az eljárás, szakértők bevonásával vizsgáljuk az ügyet” választ kaptuk, viszont, ahogy a Blikk és a Bors is beszámol róla, Palcsó komoly büntetést is kaphat a baleset miatt, mert azzal, hogy hagyta szintén részeg barátját vezetni, megvalósította a járművezetés tiltott átengedését.

Járművezetés tiltott átengedése 189. §

(1) Aki vasúti vagy légi jármű, valamint gépi meghajtású vízi jármű vagy úszó munkagép avagy közúton gépi meghajtású jármű vezetését szeszes italtól befolyásolt állapotban levő vagy a vezetésre egyéb okból alkalmatlan személynek engedi át, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) A büntetés bűntett miatt
a) három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást vagy tömegszerencsétlenséget,
b) öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény halált,
c) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény kettőnél több ember halálát okozza, vagy halálos tömegszerencsétlenséget okoz.

A vétséget Palcsó attól függetlenül elkövetheti, hogy a saját kocsiját vagy az apjáét engedte-e vezetni az ittas barátjának.

Palcsó barátja, aki az autót vezette nem emlékszik a balesetre. „Mindketten elég sokat ittunk a buliban. Arra még emlékszem, hogy sofőrszolgálatot hívtunk telefonon, majd rendeltünk még egy pohár italt. A következő kép már az, amikor a kórházban magamhoz térek, de arról, hogy a kettő között mi történt, elképzelésem sincs” – nyilatkozta Párkányi István a Blikknek. A Bors szerint főleg erős koktélokat ittak Palcsóék.

Klikk!

Megkerestük az egyik nagy sofőrszolgálatot, ahol azt mondták, hogy akkor is megérkeznek félóra alatt, ha valakinek az éjszaka közepén jut eszébe, hogy az esti piálás után talán nem neki kéne hazavinnie az autóját. Sofőrszolgálattól függően nagyjából öt-tízezer forintos összegről lett volna szó.