horoszkóp

'Nem vagyok egy Brad Pitt'

JOY
2005.06.27. 11:08
Igencsak szótlan - szólt róla a szakmai fáma. A Joy elhatározta, kifaggatja a Megasztár második helyezettjét, és megmondták neki a "frankót".

Palcsó Tamás a Joynak megmutatta, milyen valójában: egy szerény srác, aki a győzelemért azért verekedni és szerenádot adni is hajlandó.

Joy: Milyen érzés így dobbantani? Második hely, turné, és persze a csajok is a lábad előtt hevernek.

Palcsó Tamás: Túlzás azt hinni, hogy a lábam előtt hevernek...

Túl szerény vagy! Mintha nem akarnád elhinni, ami történik veled... Hogyan dolgozod fel? Vagy tudatosan felkészültél?

Á, nem tudtam, mi vár rám. Kívülről el sem lehet azt képzelni, hogy ez belülről mivel jár. Ráadásul én a Megasztár első szériáját nem is nagyon néztem. Például tudom, hogy volt olyan a mostani csapatban, aki megvárta, mi sül ki az előzőből, és aztán tudatosan megalkotta önmagát. Én a másik véglet vagyok. Az énektanárom buzdítására jelentkeztem. És azt hiszem, később is inkább külső szemlélő maradtam.

Van példaképed?

Palcsó Tamás Abból már kinőttem, hogy idolokat imádjak. Saját magam akarok lenni! De a hatás persze fontos. Például a megasztárosok között is vannak, akik alakító tényezőt jelentenek számomra.

Túl diplomatikus válasz. Kezdem vágni, milyen vagy: mindig tiszteletteljes maradsz. Ez becsülendő, de hidd el: az emberek kíváncsiak a véleményedre, mert így tudnak rólad véleményt alkotni. Tudod, mit? Mondjál valaki mást a civil életedből.

Például a háromdiplomás nagypapám sokat jelent nekem. A látásmódja mindig megvilágosít. Amikor második lettem, azt mondta: a kiugrási lehetőséget lássam ebben az egészben. És rám parancsolt, hogy a tanulást se hanyagoljam el. Marketinget fogok hallgatni a Budapesti Gazdasági Főiskolán. Remélem, az majd több szempontból is használ. Talán megtanulom megnyitni magam a nyilvánosság előtt.

Egy éve milyen pasinak tartottak? Konkurenciát jelentettél a haveroknak a csajozásban?

Azzal mindig is tisztában voltam, hogy nem vagyok csúnya, de azt is tudtam, hogy nem vagyok egy Brad Pitt sem.

A Megasztár döntője alatt terjedt el a hír, hogy alakul a szerelmi négyszög Tóth Gabi, Bálint Ádám, a barátnőd és a te főszerepléseddel.

Higgyétek el, az még csak kacsa volt. Minden lap leközölte, hogy a döntő utáni partin csókolóztunk Gabival. Tény, hogy kettesben voltunk, de akkor még nem történt semmi közöttünk. Érzelmileg már akkor is kötődtünk, de addig nem történt semmi közöttünk, amíg meg nem beszéltem a dolgot Nellivel. Mi békében elváltunk, Gabival pedig azóta dúl a szerelem. Jól kiegészítjük egymást. Én lazultam, ő nyugisabb lett.

Előtte csak civil barátnőid voltak?

Igen. Nem fontos számomra, hogy a párom zenéljen. Nelli is csak élvezte a zenét. De most, hogy van összehasonlítási alapom, állíthatom: ad plusz töltetet a kapcsolathoz a közös érdeklődési kör.

A teljes interjú a Joy 2005. júliusi számában olvasható.

Palcsó Tamás lett az év felfedezettje
A Megasztár második helyezettje, Palcsó Tamás lett a Bravo Otto-díjának győztese. A Bravo poplap olvasói a Noxot választották a legjobb együttesnek, a megasztáros Gáspár Lacit és Tóth Verát pedig a legjobb énekesnek és énekesnőnek. Furamód a Megasztár győztese, a gerincsérvvel küzdő Caramel nem ütötte meg a szavazó tinédzserek ingerküszöbét. A legjobb lemez a V-Tech Lírák című műve lett.