horoszkóp

Barátai dobták össze Pálffy István adósságát

2007.02.22. 10:03
A végrehajtók már nem zargatják a híradóst, hiszen rendezte a tartozását a TV2 felé. A kereskedelmi csatornát öt éve hagyta ott, mikor átigazolt a királyi tévéhez. Akkor a bíróság 22 millió forint kártérítést kötelezte a híradóst, aminek az utolsó részletét csak baráti segítséggel tudott rendezni.

Pálffynak 22 milliós büntetést kellett fizetnie anyacsatornájának, mert onnan idő előtt távozott. A bíróság engedélyezte a részletfizetést, de az utolsó részlet befizetése valamiért elmaradt. A fennmaradt 6 millió forintot Pálffy többszöri felszólítás ellenére sem fizette be. Végül a volt csatornájánál segítették ki a híradós. Többen kölcsönadtak, hogy rendezhesse elmaradását mielőtt a végrehajtó elviszi mindenét.

"Valójában nincs már tartozása a csatorna felé Pálffy Istvánnak - erősítette meg a Blikk értesülésit Kereszty Gábor, a TV2 vezérigazgatója. Az utolsó hatmillió forint is megérkezett tőle. Azt a kétmilliót pedig, amelyet a végrehajtói díj és a többi felmerülő költség tett ki, elengedtük. Barátomnak tekintem őt, éppen ezért azt is felajánlottam neki, hogy magánemberként kölcsönnel kisegítem, de mint vezérigazgató, nem hagyhattam, hogy a cégnek adósa maradjon." A Blikknek nyilatkozó Kereszty csak azon lepődött meg, hogy a híradós jelenlegi csatornája, az MTV, miért nem sietett segítségére saját emberének.