horoszkóp

Fekete Pákó Orbánra voksol

hh
2005.10.04. 16:54
A lakodalmasplayback sztárja szerint Orbán alatt jobb volt az élet, "Gusányi" viszont idegesítően futkároz, és "felemeli a gáz, a benzin". Belpolitikai elemzés az ékezetek nélkül nyilatkozó sztártól.

A magyar belpolitika szürreális eseményeihez szokott szerkesztőségünkben is általános döbbenetet okozott az a tény, hogy a Magyar Nemzet Online Fekete Pákó nyilatkozatát szemlézte be. A sötétbőrű lakodalmas sztár ugyanis a Napi Ásznak nyilatkozott elismerően Orbán Viktorról. Felhívtuk Pákót, hogy ezt mégis mennyire gondolta komolyan, és rá kellett jönnünk, hogy véresen.

Orbán Viktor Pákó kedvence

Fekete Pákó (akit eredetileg Palkónak akartak elnevezni a honosítás során, de nem tudta kimondani, ezért lett Pákó) számára "furi", hogy Gyurcsány miniszterelnök úr "tök laza", Orbán Viktor viszont "kurva jó".

A magyarul ékezetek nélkül nyilatkozó Pákó úgy véli, hogy az Orbán-kormány idején minden szuper volt. "Orbán Viktor az eddigi legjobb magyar miniszterelnok," - idézzük szavait - "nekem minden tetszik, amit ó csinál: ahogy beszél, ahogy a parlamentben dolgozik, minden." Bár állítása szerint még nem találkozott személyesen a Fidesz elnökével, csak a tévéből figyeli, és szerinte "kibasz*tt jó".

Orbán szerinte "kurvára úgy csinálja, ahogy kell, olyan szinten tartja magát, ahogy azt kell, és ezért tisztelik is az emberek". Majd egy mondatban összefoglalta Orbán Viktor iránti rajongását: "Lehet cigány, de kurva jól csinálja." Itt valószínűleg a politizálásra gondolt.

Azt is megtudtuk, hogy Pákó már tíz éve lakik hazánkban, de csak a Fidesz kormányra kerülésekor ébredt politikai öntudatra.

Gusányi addig futkározik...

Gyurcsány Ferencet (ahogy ő mondja: Gusányi Ferencet) érdekes módon már sokkal kevésbé kedveli. A jelek szerint a legjobban azzal váltotta ki Pákó ellenszenvét, hogy kocog. "Nem szabad futni az Erzsébet hídon egyedül egy miniszterelnoknek" - jelenti ki ellentmondást nem tűrően - "Az orszag vezetoje nem lehet ilyen laza. Nem szabad így szabadon futkározni, nálunk Nigériában már rég lelőtték volna az ilyet. Ha egy pártot annyian nem szeretnek, mint az övét, akkor a többiek alig várják, hogy lelőhessék, mert várnak a - hogyismondják - hatalomra. Jobban kéne vigyáznia."

A pákó-szleng

Pákó nyelvezetét írásban nehéz visszaadni, mert egyfolytában idiótán röhög, dadog, és azt is sűrűn be szokta ékelni mondandójába, hogy "hőőőő", nem tudni, mi okból. A nyelvi nehézségek ellenére nagy lendülettel beszélt arról, hogy milyen sanyarú helyzetben van jelenleg az ország. "Felemelik a gáz, a benzin, hát ez volt a gulás alatt is, kérem szépen. Hát mindenki panaszkodik, minden borzalmas. Hiába vagyunk EU, vágod, semmi sem lett jobb. Az EU-ba is az Orbánnak köszönhetően léptünk be" - állítja Pákó - az MSZP csak befejezte. Attól mi lesz jobb, ha elfutunk a Margitszigetig?" - kérdi hirtelen váltással újra a miniszterelnök sportosságát felhánytorgatva.

Fekete a munkás

Pákó elmondta, hogy Nigériában nem ahhoz volt szokva, hogy az állam vezetője ilyen laza. "Az országot keményen kell fogni, de a kormányozó párti (sic!) túl laza. Most mi van? A kínaiak alig kapnak letelepedési engedélyt, feketék a munkahelyek, és alig lehet állampolgárságot kapni. Orbán idején ilyen nem volt" - mondja Pákó, de információit valószínűleg a Blikkből fél szemmel szokta venni, mert mi nem hallottunk arról, hogy az erre vonatkozó szabályok megváltoztak volna.

Didit a parlamentbe

Pákó még rasszizmussal is megvádolta szegény Gyurcsányt. Azt mondta, hogy nem ugyanúgy kezeli a fehéreket, mint a feketéket. Amikor visszakérdeztünk, hogy ezt honnan veszi, az interjú során először néma csend állt be a telefon túlsó végén.

Természetesen Medgyessy Péterről is megvan a véleménye, és el is mondta: "az meg aztán tök béna volt, olyan béna volt, mint egy f*sz." A telefonbeszélgetés végén pedig, mintegy szintetizálva az eddigieket, hozzátette, hogy "Add ide a didit, hőőőő...".

Reméljük, Pákó orientációjának híre messzire elhallatszik, és a többi Fidesz-sztár (Pataki Attila, Ákos, Vikidál Gyula, Kokó és a többiek) mellett jövőre őt is láthatjuk majd Orbán Viktor mögött idiótán integetni a Kossuth tér nagyszínpadán.