Mióta a szőke színésznő filmet forgat, sorozatosan történnek vele a tragédiák: egyszer a gyerekét veszíti el, majd a kutyáját, most pedig úgy tűnik, a házassága is rámegy.

Az egykori Baywatch-babe komolyan veszi moziszínésznői karrierjét: mióta a Blond and Blonder című filmet forgatja, sorra történnek vele a magánéleti tragédiák.

Az elvesztett gyerek

Először annak kapcsán hallhatott a világ a készülő filmről, hogy Anderson a forgatás alatt elvetélt. Mint akkor férjével, Kid Rockkal közösen elmondták, a terhesség mindössze pár hetes volt, és a tragédia nem vette el a kedvüket a további próbálkozástól.

Az elvesztett kutya

A következő drámára alig egy hetet kellett várni: Anderson csivavája ugyanis nyomtalanul eltűnt, sőt - a színésznő szerint - az sem lehetetlen, hogy egyenesen elrabolták. A hírek természetesen nem felejtették el megemlíteni, hogy minderre azalatt került sor, míg Anderson szülei vigyáztak az ebre, ő maga ugyanis épp Vancouverben forgatta legújabb filmjét. A Blond and Blondert.

Az elveszített ruhák

Ezután egy rövid kitérő következett, Anderson ugyanis nem említette a filmforgatást, amikor a Blender magazinnak arról mesélt, mennyire élvezi, mikor a nagy ivós bulik után régi jó barátja és állandó fotósa, David LaChapelle aktfotókat készít róla. "Ha Hollywoodban járok, a Chateau Marmontban kezdek, majd végül mindig David stúdiójában kötök ki pucéron, és őrült fotókat csinálunk rólam. Ezt nevezem én bulizásnak: hajnali négy-öt tájban egy autó motorházán fetrengeni a stúdióban".

Az elvesztett férj

Most pedig itt a legújabb felvonás: Anderson és férje, Kid Rock válnak. A dolog érdekessége, hogy ezúttal egy másik film az ok: ez az esemény a Borat című vígjáték sajtókampányához tartozik. Anderson férje, Kid Rock - valódi nevén Bob Richie - állítólag egy zártkörű vetítésen látta először a filmet, amelyben neje a kazah újságíró plátói vonzalmának tárgyát képezi, akiért keresztülutazza Amerikát, majd ősi kazah szokás szerint egy zsákot a fejére húzva próbálja eljegyezni. A jelenetben Anderson sikítozva elmenekül, de a PageSix.com szerint férje mélységesen felháborodott ezt látva. Egy ismerősük szerint "Bob mindenki előtt ordítani kezdett Pammel, hogy hogy alázhatta meg magát ennyire, és lekurvázta. Nagyon zavarbaejtő jelenet volt. Pam azt hitte, Bob veszi majd az adást".

Anderson most tehát férje humorérzékének hiányán besértődve - mindössze négyhavi házasság - után beadta a válópert. Rockkal egyébként 2002-ben már eljegyezték egymást, akkor a házasságig nem jutottak el, mert a színésznő inkább mégis exférjével, Tommy Lee-vel jött össze.

Hülyébbnél hülyébb

A Blond and Blonder címe egyébként talán nem véletlenül rímel a Dumb and Dumber című vígjátékra. Annak főszereplői Jim Carrey és Jeff Bridges személyében egy ütődött testvérpárt alakítottak. Az Anderson-féle moziban a szőke színésznő partnere egy másik szőke színésznő, Jessica Simpson, és nem, egyikük sem az a bizonyos szőke színésznő, aki állítólag kimagasló IQ-hányadossal rendelkezik. Az Sharon Stone, de ő nincs a filmben.