A nagymellű színésznő közleményben tudatta, hogy nem megy el az egyik leghíresebb lóversenyre, és azt szeretné, ha bezáratnának néhány ausztrál bikafarmot.

Pamela Anderson közleményt adott ki, miszerint ne is várják őt hétvégén kezdődő Kentucky lóversenyre, mert nem fog elmenni. Nem fogja ugyanis tétlenül nézni a szegény állatok kínzását, akiket csak az emberek szórakoztatásáért gyötörnek.

Se ló, se csirke

De Andersonnak, aki az egyik legfőbb állatvédő szervezet, a PETA aktivistája, más baja is van a lóversennyel, mégpedig az, hogy a versenyt a KFC szponzorálja ami a színésznő legnagyobb ellensége. Anderson ugyanis azt sem támogatja, hogy csirkéket süssenek az emberek tányérjára, de nem ezért perelte be a csirkesütő céget, hanem azért, hogy távolítsa el Kentucky város főteréről, az étteremláncot alapító Colonel Sanders szobrát. A pert azonban nemrégiben elveszette, így most messziről elkerüli Kentuckyt, amit a közlemény szerint sajnál, mert sok nagyszerű ember lakik ott. "Az háborít fel legjobban, hogy ezek a fösvény vállalatok saját céljaikra használják fel szegény állatokat" - nyilatkozta a színésznő. A lóverseny szervezője, John Asher sajnálatát fejezte ki, hogy nem láthatják idén Andersont a versenyen.

Se birka

A színésznő mostanában egyre többet harcol az állatok jogaiért, Kentucky mellett Ausztráliára is figyel, nemrégiben arra szólította fel Ausztrália miniszterelnökét, hogy zárasson be egy birkatenyésztő farmot. A PETA és vele együtt Anderson azért harcol hogy az ausztrál tenyésztők szüntessék meg a birkákon alkalmazott úgy nevezett mulesing eljárást, melynek során a birka hátsó feléből egy tenyérnyi húsdarabot vágnak ki érzéstelenítés nélkül, mert a heges bőrfelületre nem raknak petét a legyek. Az állatvédők szerint ennél jóval humánusabb eljárással is lehet küzdeni a paraziták ellen, és véleményük szerint fogyasztók többsége is megütközik a kegyetlen eljáráson.