A szőke amerikai Baywatch-főhősnő újabb és újabb oldalait mutatja meg: az állítása szerint már csak gyermekeinek élő anya nemrégiben önéletrajzi könyvet írt, most pedig lelkes állatvédőként domborít.
A brit királyi testőrségben használt hagyományos medveszőr kucsmák betiltását kérő petícióval fordult II. Erzsébet angol királynőhöz Pamela Anderson a Baywatch című sorozat egykori sztárja - adta hírül az AP. A londoni Buckingham palotába eljuttatott kérvényéhez a sajátján kívül 200 állatvédő rajongójának aláírását is mellékelte. Anderson egy londoni áruházban gyűjtötte az aláírásokat, ahol nemrégiben megjelent könyvét dedikálta.

Pammy, a mackómentő

Az állatokkal szembeni etikus bánásmódot követelők egyesülete (PETA) nevében írt kérelmében Pamela Anderson azt szorgalmazta, hogy a Buckingham palota előtt posztoló őrök valódi szőrmekucsma helyett szintetikus anyagból készült fejfedőt viseljenek. Arra kérte a királynőt, hogy járjon közbe a védelmi minisztériumnál a valódi medveszőrből készült kucsmák viselésének leállítása érdekében.

A PETA szóvivője a petíció kapcsán elmondta: felvették a kapcsolatot egy nagy műszőrme gyártó céggel, amely a brit védelmi minisztériummal közösen most kísérleteket folytat a valódi medveprém helyettesítésére alkalmas műszőrme típusokkal. Addig azonban, amíg a kísérletek során a legmegfelelőbbet megtalálják, továbbra is medvéket pusztítanak el a szőrmekucsmák miatt - tette hozzá.

Kétszáz éves védjegy

A csaknem kétszáz éves múltra visszatekintő busby, azaz igen magas, fekete színű medveszőr prém díszcsákó a palota előtt őrt álló öt királyi díszezred - a második brit gyalogos gárdaezred, a gránátosok, illetve az ír, a skót és a walesi ezred - tagjai ünnepi uniformisának egyik kulcseleme, London egyik jelképe, az oda látogató turisták kedvelt fotótémája.

A brit védelmi minisztérium szóvivője megerősítette, hogy folynak kísérletek a valódi prémhez hasonló tulajdonságú műszőrmével, de - mint mondta - eddig nem találtak olyan anyagra, ami alkalmas volna a jelenleg használt valódi állati prém helyettesítésére.