Betiltanák Paris Hilton szoftpornós reklámját

dns
2005.05.25. 16:47
Paris Hilton köldökig dekoltált fekete fürdőruhában autót mos abban a reklámban, amelyet a Carl's Jr nevű gyorsétteremlánc mutatott be. A cég marketingigazgatója szerint Paris a mai kultúra közvetítője, és személye meggyőző a fogyasztók számára. A gyerekek érdekvédelmével foglalkozó egyik szervezet azonban tiltakozik.

Megosztotta a nézőket Paris Hilton főszereplésével készült reklámfilm. A mosolygó csillaggal fémjelzett Carl's Jr nevű gyorsétteremlánc reklámjában a hotelörökösnő egy köldökig dekoltált fekete fürdőruhában lép be egy autószerelő műhelybe, ahol egy Bentley-t készül lemosni. Az autómosó folyadékot végigcsorgatja a testén, majd az autóra vizet spriccel. Miután végzett az autómosással, négykézláb kúszva beleharap egy hamburgerbe.

Ez már soft-pornó

A televíziók számára készült spot - amelyik a cég honlapjának nyitóoldalán is megtalálható - sokak szerint túl sok szexuális utalást tartalmaz. Különösen azok a családosok tiltakoztak ellene, akik a Szülők Televíziós Tanácsa érdekvédelmi szervezethez tartoznak. "Ez már egyenesen szoftpornó, nem helyénvaló, hogy televízióban mutatják be" - minősítette Paris szereplését Melissa Caldwell, a csoport elnöke, aki a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) szakembereinek figyelmét is felhívta az ominózus reklámra.

A szövetség elnöke szerint a reklámfilmet nem volna szabad abban a műsorsávban vetíteni, amikor gyerekek is tévéznek. A gyorsétterem marketingigazgatója, Brad Haley ezzel szemben nem talál kivetnivalót a filmben. "Paris Hilton egy érdekes nő. Napjaink kultúrájának közvetítője, igazi mai lány, aki lenyűgözte a cégünk legfontosabb üzletfeleit. Ők pedig fiatal, éhes srácok, és fiatal, éhes lányok " - fogalmazott Haley, aki hozzátette, korábban több playmate is szerepelt már a Carl's Jr reklámokban, ellenük nem tiltakozott a közvélemény.

Paris komoly karriert akar

A reklám bemutatása előtt néhány héttel Paris Hilton arról beszélt, elege van a léha életből, a bulizást megunta. Az örökösnő ezentúl a karrierjét szeretné építeni, amelyet úgy értett, hogy egy birodalmat szeretne létrehozni. "A saját nevemet szeretném megalapozni" - mondta Paris Hilton, akinek ezen kívül más komoly célja is van. Férjhez szeretne menni a világ 53. leggazdagabb emberéhez, Paris Latsishoz. A pár csupán az év eleje óta van együtt, és eddig még nem vetődött fel a leánykérés.