horoszkóp

Görög Zita a kreatív pasikat szereti

dns
2004.11.07. 10:10
Újabb partnerkereső szolgáltatás indult az interneten, amelyben regisztrációs díj ellenében megismerhetjük a szinglik felhozatalát. A Partnerklub megnyitójának háziasszonyát, Görög Zitát kérdeztük arról, talált-e már valaha partnert az interneten. Felmérésünkbe a közönség is bekapcsolódott.
Harmincas nők és rengeteg pasi

"Eddig kis híján 4700-an regisztráltatták magunkat az oldalon - mondta Gandera Balázs, a Partnerklub internetes társkereső ügyvezető igazgatója a honlap elindítása alkalmából tartott sajtótájékoztatón. - Az eddigi tapasztalataink alapján a hölgyek közül a 30-40 évesek keresnek gyakrabban társat az interneten, az urak közül pedig inkább azok, akik komolyabb kapcsolatra vágynak."

A legújabb online társkereső szolgáltatásba néhány száz forintos regisztrációs díj ellenében léphetnek be új tagok, akik Gandera Balázs szerint csak valós és ellenőrzött adatokkal jelenhetnek meg.

Nem lesznek szexképek

"Ügyelünk arra, hogy felháborító fotók, szexképek, trágárságok, nyílt ajánlattételi felhívások ne szerepelhessenek az oldalon" - tette hozzá az ügyvezető. A szolgáltatás ötletét és alapját olyan nemzetközi oldalak adták, mint a Friendfinder, a Matchmaker és a Hot or not. Ezek szintén díjhoz kötött és évek óta sikeresen működő lapok.

"Egyszer találomra ráklikkeltem egy online társkeresőre. A keresőjében található menüsorban kiválasztottam a legalább 175 centi magas, harmincas férfiak kategóriáját, akikből több százat kidobott a gép" - mesélte tapasztalatait Görög Zita, a Partnerklub háziasszonya, aki bevallotta, nem szívesen próbálkozik így társkereséssel, mert gyakorta megtévesztő.

Görög Zita tapasztalatai

"Egy kép és néhány adat alapján nehéz megítélni, milyen ember az, akit kiválasztottam a rendszerből. Minden azon múlik, milyen benyomás alakul ki, amikor találkozunk. Nekem nehezebb is külső alapján típusokat keresnem, mert nincs feltételem, hogy szőke legyen, vagy barna a srác, akivel járni szeretnék. Csak a személyiséget tekintve van férfitípusom: a kreatív pasikat szeretem" - vallotta be a Megasztár műsorvezetője.

A Velvet riportere még sosem próbált, és a közeljövőben nem is tervezett az interneten ismerkedni, így a bemutatón megjelentek körében véletlen mintavétel alapján gyűjtötte be a tapasztalatokat.

Véletlen minta

"A válásom után egyedül maradtam a kislányommal - kezd bele történetébe egy harmincas nő -, ismerkedni kezdtem a neten, és a kiválasztottakkal találkoztam. Eleinte még akkor is eltöltöttem velük néhány órát egy kávézóban, ha nem voltak szimpatikusak. Összességében kész csalódás volt. Később már csak odamentem a randira, és megkértem a jelöltet, ne raboljuk egymás idejét. Néhány héttel az után, hogy feladtam az online párkeresést, lerobbant a kocsim, és szerelőhöz kellett vinni. A műhelyben megtaláltam a másik felem. Négy éve együtt élünk."

A legtöbb megkérdezettől azt a választ kaptuk, ha talált is partnert a neten, nem alakult ki tartós kapcsolat. Néhányan emlékezetes, de rövid ideig tartó kalandot találtak. A jelenlevők közül többen inkább csak a chatprogramokat használják. Azokat is arra, hogy a barátaikkal tartsák a kapcsolatot.

Előítélet

"Az internetes párkeresőkkel szemben sokakban azért él az előítélet, mert így nincs része a személyes ismerkedés izgalmában. A nővérem is így gondolta, amíg meg nem ismerte a férjét a neten" - mondta egy huszonéves fiú.

Gandera Balázs tapasztalatai szerint a hazai internetezők igénye mostanra megérett a célirányos párkeresésre. Ennek kapcsán beszélgetésünkben Görög Zita a személyes ismerkedés felé terelte a szót.

Védett férfiak

"Néha úgy érzem, a férfiak el vannak kényeztetve, mert a lányok manapság nagyon nyomulnak. Ha egy haverommal elmegyek bulizni, és táncolunk, hamarosan arra leszek figyelmes, hogy ott nyüzsögnek a lányok körülötte- mondta az egyedülálló Görög Zita. - Párkeresésben a nemi szerepek és egymás tiszteletben tartása nagyon fontos lenne." Aztán a rendezvény háziasszonya elindult megnyitni a társkereső elindulásának alkalmából szervezett Bruno Banani-fehérnemű-bemutatót.