Pataki Ági spanyoltolmács volt, de a Fabulon reklám óta modellként ismerte meg az egész ország. Első házassága sikertelen, a második sikeres: jelenleg, családanya, producer és a kilók ellen küzd.

Pataki Ági eredetileg spanyoltolmácsként dolgozott és csak egy véletlennek köszönhetően lett belőle modell. Ezután viszont húsz évig volt folyamatosan a csúcson és privilegizált helyzetben élt. A Fabulon reklám hozta meg számára a sikert, ami nem csupán a Kálvin tér, az egész belváros szerves részévé vált. A cserépmozaikokból kirakott kép annyira híres lett, hogy amikor a Kálvin teret felújították, a városvédők megmentették a reklámot és műemlékké nyilvánították.

A második házassága sikeres

Klikk a képre!

Ahogy az exmodell a Színes Bulvár Lapnak elmondta, karrierje során többször kapott ajánlatot férfiaktól, de ezek közül egy sem volt tisztességtelen. Első házassága mégsem volt sikeres, első férje egy jóval fiatalabb nőért hagyta el. Pataki Ági jelenleg második férjével, Kovács Gábor producerrel él kiegyensúlyozott házasságban. Negyvenedik születésnapja után barátjával új családot alapított, azóta példás családanyaként él.

Most is küzd a kilók ellen

Túl az ötvenen is jól tartja a formáját: sportol és egészséges életet él. Negyvenes évei környékén nagyon el volt hízva, nagy kínszenvedések közepette vált meg fölös kilóitól, s bár jelenleg jól néz ki, a lapnak elmondta, ma is küzd a kilók ellen.

Producerkedik

Jelenleg üzletasszonyként tevékenykedik, de legtöbbet filmek producereként lehet hallani a nevét: a filmszemlén egyedüli női producerként kapott díjat. Korábban ő is állt a kamerák előtt - Sándor Pál: Szeressétek Ódor Emíliát című filmjében játszott kollégistalányt), de rájött, hogy a szépség kevés a filmezéshez, tehetségre is szükség van.

"Pénzt gründolni"

Pataki Ági legutóbb az Üvegtigris 2. és a filmszemén nagy sikert elért Fehér Tenyér című filmekben működött közre producerként. E tevékenységéről a Velvetnek korábban így nyilatkozott: "Nem is tudnék ennél nehezebb munkát elképzelni a magam számára, mint hogy pénzt gründoljak egy készülő filmhez. A leendő üzletfeleket arról kell meggyőznöm egy tárgyaláson, hogy érdemes egy addig még csak gondolati szinten létező tervbe invesztálniuk.

Pataki Áginak egy fia van, Kovács István, aki azonban nem azonos a liberális párt Kovács Pistijével.

Pataki Ági pár szóban
1951-ben születetett. Egykori modell, egykori butiktulajdonos, jelenlegi producer. Negyvenévesen úgy fogyott le, hogy egy baráti házaspárral kezdtek versenyezni, ki veszíti el leghamarabb a felszedett kilókat. Pataki Ági és producer férje, Kovács Gábor győzött. Jelenleg napi egy illetve másfél órát sportol. Gyermekét autóval furikázza a városban.