A kilencvenes évek sztárja akár börtönbe is kerülhetett volna egy cserbenhagyásos gázolás miatt, de megúszta két év felfüggesztettel, és 1675 dolláros bírsággal.

Észre sem vette

Az énekesnő tavaly decemberben Mercedesével áttért az ellentétes sávba, nekiütközött egy másik autónak, majd megállás nélkül továbbhajtott. Ám az áldozat mobiltelefonjával felvételt készített a vétkes autóról, és felírták a rendszámát is, majd feljelentést tettek. Nagy károk egyik autóban sem keletkeztek, de Abdul elmulasztotta kötelességét, hogy meggyőződjön arról, hogy a másik autós épségben van-e.

Paula Abdul
A negyvenkét éves Abdul a felelősségre vonás után azt állította, azért nem állt meg, mert észre sem vette, hogy nekiment egy autónak. Miután azonban jelentkezett nála a sértett, készségesen beszolgáltatta adatait - olvasható a BBC-n.

Ezt megúszta

A Los Angeles-i bíróság 1675 dollár (körülbelül 320 ezer forint) megfizetésére kötelezte Abdult, illetve két év nem hivatalos próbaidőre bocsátották, ami azt jelenti, hogy a rendőrök nem kötelesek figyelemmel tartani az énekesnőt, de ha bármilyen törvényszegést elkövet a két év alatt, akkor esetleg börtönbe is kerülhet, és sokkal magasabb bírságot fog fizetni. A 900 dolláros pénzbüntetés mellett Abdult a másik autós 775 dolláros kárának megtérítésére is kötelezték.

Abdul ügyvédje elmondta, hogy elégedettek a döntéssel, ami nem is csoda, mivel az ilyen szabálysértésekért az Egyesült Államokban akár hat hónap börtönbüntetést is kiszabhatnak - írjal a New York Daily News.

Micsoda karrier

Abdul jelenleg a nagysikerrel futó American Idol című tévéműsor (a Megasztár amerikai megfelelője) zsűrijeként szerepel a médiában. Mi a nyolcvanas és a kilencvenes években a zenecstornákon futó klipjeiről (például "Straight Up") ismerhetjük a karrierjét a Los Angeles Lakers pompomlányaként kezdő popénekesnőt. A táncosként is remekelő Abdul készítette Janet Jackson "Nasty" és "What Have You Done For Me Lately" című videoklipjeinek koreográfiáját is. Azt is érdemes róla tudni, hogy ő sokkal előbb vett magának csivavát, mint Paris Hilton.