horoszkóp

Gary Glitter tizenkét éves lánnyal szexelt

2005.11.21. 16:55
A hatvanegy éves egykori glamrock csillagot a vietnami rendőrség egy tizenkét és egy tizennyolc éves lány feljelentése alapján letartóztatta.

A hetvenes évekbeli rocksztár ellen feljelentés érkezett, miszerint Vung Tau-i otthonában fiatalkorúakkal folytatott nemi viszonyt.

Gary Glitter

Az egyik már majdnem elég nagy volt

Glitter egy tizenkét éves kislány feljelentése miatt került előzetes letartóztatásba, ám az még vitatott, hogy a másik feljelentő elmúlt-e már tizennyolc (Vietnamban ez a nagykorúság határa), amikor Glitterrel szexelt. A sajtójelentések szerint az eljárás még nem indult el ellene, de ha elítélik, akkor tizenkét évet is kaphat.

Gary Glitter (eredeti nevén Paul Francis Gadd) ellen múlt héten adtak ki elfogatóparancsot fajtalankodás miatt, és múlt szombaton a Ho Si Minh város repülőterén az egyik rendőr, aki megjegyezte az arcát a tévéből, felismerte, és ekkor el is fogták.

Lelőhetik

Vietnamban kiskorúval való fajtalankodás miatt akár tizenkét évre is elítélhetik az illetőt, de ha bebizonyítják, hogy a bűnös nemi erőszakot követett el, akkor le is lövethetik. Egy helybéli rendőrnek a BBC-n olvasható nyilatkozata szerint viszont egy tizenkét éves lánnyal való szex nemi erőszaknak minősül, akár a kiskorú beleegyezésével történt, akár nem. A rendőrség azt nem árulta el, hogy a kéjenc a lányoknak fizettek-e a szexért.

Gary Glitter letartóztatását megelőzően már fél éve a part menti Vung Tau városban élt. A vietnami külügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy Glitter lakásában egy tizenöt éves lányt találtak, akit azóta már ki is kérdeztek.

Glitter nem először keveredik bajba: 1999-ben Angliában két hónapra börtönbe zárták pedofil képek birtoklása miatt.