horoszkóp

Sean Penn mentés közben elsüllyedt

2005.09.05. 12:40
Sean Penn saját maga is szeretett volna részt venni a New Orleans-i áldozatok mentésében, de nagyszabású terve léket kapott. A színész kis híján maga is elsüllyedt, mert elfelejtette bezárni a hajó alján lévő szelepet.

Sean Penn úgy tervezte, saját hajójával indul el gyerekeket menteni a Katrina hurrikán által elsöpört és víz alá került New Orleansból. A kérdésre, miszerint konkrétan mit is szeretne tenni az elárasztott városért, a politikai aktivistaként is igen buzgó színész azt válaszolta: "Bármit, amit csak tudok segíteni". A dolgot azonban nem gondolhatta át kellőképp, mivel a nagy lelkesedéstől elfelejtett betömni egy, a csónakja alján lévő lyukat, és az ezen keresztül betóduló víz percek alatt elsüllyesztette a hajót.

A pech pechje

Sean Penn

Szemtanúk látták, amint a fehér széldzsekit viselő filmsztár épp pánikszerű gyorsasággal próbálja egy piros műanyag vödörrel kimerni a vizet a süllyedő csónakból. Ezek után ráadásul még a csónakmotor sem indult el, így a hajóban ülőknek végül az evezőkkel kellett kievickélniük a város elárasztott utcáiból.

Menteni az imázst

A hajóban ülők egyébként nem kimentett gyerekek voltak, hanem a filmsztár személyi kísérete, köztük egy saját fotós, akinek nyilván azt kellett volna megörökítenie, hogyan ment Penn akcióhőshöz méltóan pici gyermekeket a vad vizek örvényeiből. Egy PR-fogásokra érzéketlen szemtanú azonban kérdőre vonta a válogatott bagázst: "Mégis, hogy akarnak bárkit is felvenni egy ilyen telitömött csónakba?"