horoszkóp

Kate Moss pasija megúszta a börtönt

2006.09.04. 16:46
Pete Doherty megúszta a börtönt: a hétfői ítélethirdetésen a bíró az elvonókúra kezelésére kötelezte, valamint megdicsérte az egyik számát.

Kate Moss dzsanki pasiját nem tudják elégszer drogozáson kapni ahhoz, hogy el is ítéljék: ismét megúszta a börtönt.

A Babyshambles nevű zenekar 27 éves énekesét - aki inkább arról ismert, hogy vele szakít és jön össze kéthetente a szupermodell -, még áprilisban tartóztatták le kokain-, heroin, crack-kokain és marihuana-birtoklásért. Ez nem az első eset volt, annyira nem, hogy az a letartóztatás mindössze három órával azután történt, hogy az énekes kisétált a bíróságról, ahol épp egy előző drogügye miatt ítélték kétévi közmunkára.

A bíróság rajong

Pete Doherty
Most az egy hónappal ezelőtti, augusztus 7-i ügyét tárgyalták, amikor crack-pipát és crack-kokaint találtak nála. Dohertyt augusztus 18-án már bűnösnek találták az áprilisi ötrendbeli kábítószerbirtoklásban, de a bírónő, Jane McIvor most felfüggesztette az ítélethozatalt december negyedikéig, és felajánlotta neki, hogy elkerülheti a börtönt, ha vállalja, hogy folytatja az elvonókúrát, és nem csinál több balhét. "Jelenleg kár volna pár hét börtön miatt félbeszakítani ezt a folyamatot, ezzel csak veszélyeztetnénk az eddig elért eredményeket és a szakértők eddigi munkáját" - indokolta a bírónő a halasztást. Döntésében azt is figyelembe vette, hogy Doherty két tesztje is negatívnak bizonyult az elmúlt hónapban, ezek szerint sem heroint, sem kokaint nem fogyasztott. Beszédében a bírónő kitért arra is, hogy szerinte Doherty "The Blinding" című száma egy jó szám.

Megjavult, megdrágult

Az énekes az alkalomra önmagát meghazudtoló módon rendezett külsővel, sötét öltönyben, fehér ingben és nyakkendőben jelent meg, ez pedig mindenképp példás erőfeszítés egy olyan embertől, akinek rohadó fogait barátnőjének kellett megcsináltatnia. A zenész drogfüggősége azután kapott nemzetközi sajtóvisszhangot, hogy barátnőjét, Kate Mosst is lefotózták, amint a Babyshambles stúdiójában épp kokaint szippant. A fotók bejárták a nemzetközi sajtót és kis híján bedöntötték Moss karrierjét, rendőrségi ügy azonban nem lett belőle, a vádakat végül ejtették. Moss karrierjének végül még jót is tett a balhé, sőt azt is megteheti, hogy azoknak a divatházaknak, akik annak idején a botrány miatt bontottak vele szerződést, jelenleg dupla áron dolgozik. Mert megérdemli.