Palotás Petra boldog, ezért nem tud írni

dns
2004.12.16. 09:48
Palotán Petrát aggasztja, hogy rengetegen kérdezik készülő könyvével kapcsolatban. Az RTL Klub műsorvezetője lapunknak elmondta, mivel két éve boldog párkapcsolatban él, nem halad a szinglilétről szóló regénnyel. Ennek ellenére nem szeretne témát váltani, mert szívügye a női regény.

"Már két éve írom a könyvemet, de még nem készült el. Ennek egyik oka az, hogy naponta több mint 12 órát munkával töltök, és utána egyszerűen nincs energiám folytatni az írást. A másik oka pedig az, hogy boldog a magánéletem" - mondta Palotás Petra.

Boldog magánélet és alkotói válság

A magánélet és a regényírás annyiban függ össze, hogy az RTL Klub Ötletházának műsorvezetője a szinglitémát boncolgatja könyvében, de miután két éve kapcsolatban él, leginkább csak az emlékezetére hagyatkozhat. Ez pedig a jelek szerint nem könnyű. Palotás Petra a Bridget Jones-kultusz fénykorában kezdte írni könyvét, sok más ad hoc női lektűríróval egy időben. A könyvtoplisták tanúsága szerint ezt a műfajt azóta is keresik az olvasók.

"Érdekes a tapasztalatom Bridget Jonesszal. Amikor először olvastam, párkapcsolatban éltem. Helen Fielding írása nem nagyon fogott meg, valószínűleg nem tudtam azonosulni a főhőssel. Aztán egyszer csak vége lett a szerelemnek és legnagyobb megdöbbenésemre én is a szinglik közt találtam magam. Egyedülállóként újból a kezembe került a könyv. Akkor már nagyon tetszett. Most is azt olvasom, csak épp németül" - fejtette ki a műsorvezető, aki hozzátette, többek közt a harmincas újságírónő naplója ihlette akkoriban saját regényét.

Még egy bőr a szinglikről

"Szerettem volna egy humoros, cinikus, fordulatos könyvet írni, ami szórakoztatja a lányokat. Csupán ez volt a célom" - mondta az RTL Klub műsorvezetője, aki kiemelte, nem szeretne a még el nem készült munkáról beszélni. Tart ugyanis attól, hogy ezzel hiteltelenné teheti magát. Palotás Petra hallhatóan megkönnyebbült, amikor a szórakoztatás apropóján a három évvel ezelőtt megjelent regényéről kezdtük kérdezni. A Bangkok titkai című krimit ugyanis ezzel a céllal írta. A regény hangulata cikkírónkban az évekkel ezelőtt megszűnt Romana füzetsorozat nosztalgiáját idézte fel, míg a szerzőben ázsiai útjai emlékét.

"Már az első utamon beleszerettem Ázsiába, Srí Lankától Kínáig nagyon sok helyet bejártam az utóbbi években. Thaiföldet különösen szeretem. Az első regényem csak olyan helyszíneken játszódik, ahol én is jártam. A főhősnő bizonyos tulajdonságait magamról mintáztam, de bőven vannak kitalált karakterek és fikció is a regényben"

Magáról mintázta

#alt# A lektűr főszereplője, Liza egy holland fotóslány, aki egy bűntény kivizsgálása miatt utazik a thai fővárosba, fotóriportokat készít, és a magas páratartalmú helyszínen a szerelem is rátalál. A szerző fontosnak tartotta, hogy egy harmincas éveiben járó nő legyen a kulcsfigura.

"Én is közeledek a harminc felé, de nemcsak ez az oka. Fontos volt, hogy kialakult, erős személyiségű, tapasztalt lány legyen a főhős. Liza pedig érdekesebb, mintha egy húszas éveiben járó lányt találtam volna ki" - mondta a műsorvezető, aki hozzátette, amióta befejezte a történetet, bele sem olvasott. Annyi biztos, hogy amíg az előző regényt néhány hónap alatt megírta, ez sokáig áll a fiókban. Felvetődik a kérdés, akkor miért nem inkább krimit ír?

"Már a háromnegyedével készen vagyok, most már semmi értelme műfajt váltani. Arról nem is beszélve, hogy szívügyem a női téma is" - mondta a műsorvezető.