horoszkóp

Robbie Williams nem közösködik Kate Moss pasijával

2005.02.08. 14:35
Robbie Williams kijelentette, nem hajlandó egy színpadon fellépni Pete Dohertyvel a Brit Zene Díjak átadásán. Az egykor drogfüggő és alkoholista brit ikon azt szeretné, ha nem hívnák meg jelenleg is drogfüggő és alkoholista zenészt az eseményre. Bizalmasa szerint azonban nem az ifjúság védelmében tiltakozik, hanem konkurenciát sejt a zenészben.

"Vagy ő lép fel, vagy én!"- állította ultimátum elé Robbie Williams a Brit Zenei Díjak átadását szervező menedzsmenetet Kate Moss új barátja miatt. Az énekes kijelentette, nem hajlandó egy színpadra lépni Pete Dohertyvel, a Babyshambles zenekar frontemberével a február 10-i eseményen.

Nem osztozik a hírnévben

"Amikor Robbie meghallotta, hogy mindkettejüket fellépőnek hívták az idén 25 éves díjátadóra, nem habozott kijelenteni, csak akkor vállalja el a fellépést, ha Doherty nem lesz ott" - állította a Sun című napilap kérdésére Robbie Williams ügyeinek egyik bennfentese.

A szervezők érdeke, hogy a brit ikon ott legyen az eseményen, ugyanakkor azt is szeretnék, ha Pete Doherty sem hiányozna a fellépők közül. Szerintük a legjobb dal kategóriájában jelölt Robbie amiatt aggódik, hogy a hírnévben osztozkodnia kell kollégájával.

"Robbie úgy gondolja, ő a sztár, Pete-et meg sem kellett volna hívni. Ezzel a tiltakozó akciójával is csak fel szeretné hívni magára a figyelmet" - vélte Robbie közeli ismerőse. Az eseményen egyébként számos híresség fellép. Hallható lesz a Franz Ferdinand, a Green Day, Keane, Jamelia, Pharrell Williams, a Scissor Sisters, Natasha Bedingfield, Joss Stone, a Streets és a nemrég sikeres szólókarrierbe kezdett Gwen Stefani egy-egy dala.

Doherty hétköznapjai

Robbie Williams ultimátuma előtt sem volt jó híre Pete Dohertynek. A fiatal zenész a Libertines nevű zenekar frontembere volt, de heroinfüggősége miatt a zenésztársai egy idő után semmit nem tudtak kezdeni vele, amikor pedig saját zenekarának tagjainak lakását rabolta ki, kifejezetten terhessé vált számukra -, így aztán kirúgták. Doherty ezután alapította meg a Babyshambles nevű zenekart, amelyet fél évig szüneteltetni kellett, mert a nyughatatlan természetű énekes verekedés miatt börtönbe került. 2004 szeptemberében pedig négyhavi felfüggesztett börtönbüntetést kapott egy késes támadás miatt. Nem ritka, hogy a barátait is összeveri.

Épp ezért féltik tőle Kate Mosst is, akibe január közepén szeretett bele a droggfüggő zenész. A volt modellnek - aki maga is küzdött már drogproblémákkal néhány évvel ezelőtt - első dolga volt rávenni Dohertyt, hogy vegyen részt egy rehabilitációs kúrán. A zenész akkor örömmel igent mondott, mert állítása szerint nagyon szeretné boldoggá tenni barátnőjét, de a dologban nem történt előrelépés, mivel Doherty egy múlt heti verekedés miatt már majdnem egy hete börtönben ül.