horoszkóp

Pflum Orsi örömkönnyeket sírt

dns
2006.04.21. 13:31
Torres Dani sört iszik, és legközelebbi életében hangya szeretne lenni. Kovács Tímea menedzsere a bulvársajtó kamaszodásáról beszél, miközben Dévényi Tibi bácsi jelentőségteljesen végignéz a vendégeken, majd eltűnik. Pflum Orsi és a CAP húszperces, kompakt lemezbemutató koncertjén jártunk.

„Hiányérzeted maradt? Az jót jelent. Azt jelenti, hogy tetszett” – lelkesedett Pflum Orsi a lemezbemutatóját követően, amikor felvetettük, milyen különös műfaj egy húszperces kompakt koncert. A Megasztár második szériájából ismert énekesnő mindezt azzal indokolta, hogy a sajtónak szerette volna bemutatni a legújabb lemezét, hogy némi információjuk legyen a dalokról. Ehhez képest leginkább Pflum Orsi családja és barátai voltak jelen, újságírók helyett pedig javarészt fotósok.

Majdnem elvesztette

A bemutatót csütörtökön a késő délutáni órákban a New Orleans klubban tartotta az énekesnő, ahol a mindenkori Megasztár koncerteket rendezik keddenként, illetve néhány világhírű jazz-zenész is fellépett már, a közönségben vegyes élményeket hagyva, lényegében az árak miatt. „Kicsit mediterrán itt a légkör” – mondta egy öltönyös férfi a légkondi alapvető hiányáról a boxok felé tartva, amelyek fölött egy kivetítőn Pflum Orsi első klipjének végtelenített változatát vetítették.

Klikk a képre!

Félhomály volt, és a galérián elhelyezett füstgépből időnként gőzt eregettek a földszinti pódium felé, de egyéb nem történt hosszú ideig. Az asztalunkhoz pezsgőt hoztak, a pincér távozása után Mészáros Kitty kért helyet, majd családjával a Jóban Rosszban című sorozatról kezdett beszélni, amelyben szerepel. A tizenhét éves színésznőről nincs sok információnk, legfeljebb egy megerősítetlen legenda, miszerint kis híján elvesztette a szüzességét a kamerák előtt, mint Brooke Shields a Kék lagúna forgatásán.

A kamaszodás

Továbbra sem történt semmi. Egy fotós kolléga az esküvői képeinek sorsáról egyeztetett telefonon, amelyet hallhatóan egy kövér menyasszonyról, és cingár vőlegényéről készített a templomkertben. Mészáros Kittyék rágyújtottak, és folytatták a sorozat elemzését, mialatt a pincérek a svédasztalt rendezgették, és fehér kosztümös nők érkeztek pezsgővel a kezükben, majd Dévényi Tibi bácsi kék szvetterben jelentőségteljesen végignézett a vendégeken, mielőtt helyet talált volna magának. Egyre türelmetlenebbül vártuk az eseményt.

Torres Dani viszonylag frappánsan ütötte el az időt: sört keresett. Kovács Tímea is az ő asztalához ült, akinek menedzsere ekkor a szórakoztatásunkra a bulvármédia elmúlt tíz évét kezdte elemezni a kamaszodás lelki folyamataival párhuzamba állítva, amelynek végefelé elkezdődött a meghívóban különlegességként feltüntetett lézershow.

Étkezési szokások

Az énekesnő pályáját röviden bemutató zöld fények után Pál Tamás felkonferálta az együttest, amelynek hangszereit már kora délután beállították. Pflum Orsi energikusan lépett a színre, és a feldolgozások és saját dalok közt összekötő szövegekkel is készült. Ezek közt sajnos megjelent a sajtó szokásain szocializált médiaszemélyek biztatása arra, hogy a vacsorát nemsokára el lehet kezdeni.

Nézze meg képeinket!

„Az utolsó két számot gyorsabban játsszuk, hogy mehessetek enni”- nevetett az impulzív előadásának következtében légszomjjal küzdő énekesnő, mire a baseballsapka híján is CAP-nek nevezett formáció egyik tagja hozzátette: „minden második taktust játsszuk csak”. A közönség további bevonására Pflum Orsi a volt döntős társait kérdezte, legközelebbi életükben mik szeretnének lenni?

Torres Dani, a hangya

„Én hangya”- vágta rá Torres Dani, a kozmopolita hippi, aki a koncert után a fényképezés techikájáról kérdezgette a szakmabelieket, de részünkről nem tudtunk sokat hozzátenni, lévén szerkesztőségünk fotósai az épp zajló nagygyűléseken voltak, és hogy az énekes egy fotóaparátot fedezett fel a kezünkben, annak nincs túl nagy szakmai jelentősége.

„Én is lelkes amatőr vagyok”- mosolygott Torres Dani és elmesélte, hogyan próbálta lefotózni az árvizet egy hajléktalannal együtt, de mielőtt a végére ért volna, félbeszakították. Ezután Pflum Orsi felé fordultunk, aki még könnyezett egy kicsit, miután édesapja a koncertet követően megölelte. Dévényi Tibor közben csendben távozott.

Hívd fel!

„A legjobb zenészekkel szerettem volna együtt játszani. Szendőfi Péter, az együttes dobosa egyszer azt mondta: ’Te Orsi, ha az Elek Pistivel akarsz játszani, miért nem hívod fel?’ Remegő kézzel tartottam a telefont, és ő azt válaszolta, persze, próbáljuk egyet. Így alakult a zenekar” – mondta láthatóan eksztázisban az énekesnő a jazzszaxofonos Elek Istvánra utalva. A CAP (Contemporary Art Projekt) rajta kívül olyan zenészekből áll, mint például a ceglédi Bori Jazz Fesztivál alapítója, a billentyűs Bori Viktor. A koncertet hallgatva megállapítottuk: közös munkájukból remek rádióbarát popzene született. Ezzel nincs baj, mi is írunk Pirner Alma közszolgálati sztriptíziskolájáról, és esetenként a társadalmi szinten fontosabb őssejtterápiáról is.