A Hilton-család dühöng John McCain Paris Hiltont kifigurázó kampányfilmje miatt, a szőke viszont úgy döntött, visszavág a Barack Obamát az ő nevével kigúnyoló republikánus elnökjelöltnek, és maga is kampányolni kezdett az elnökségért. Programja meggyőző: alelnöknek Rihannát választaná, a Fehér Házat pedig rózsaszínre festené. Ja, és van energiaprogramja is ám!

Nemcsak a republikánus elnökjelöltet támogató Hilton-klán fejét háborította fel McCain legújabb kampányfilmje, hanem maga Paris Hilton sem hagyta szó nélkül azt az ominózus tévéreklámot, amelyben McCain Barack Obamát Paris Hiltonhoz és Britney Spearshez hasonló, semmittevő celebként festi le. Az örökösnő stílusosan vágott vissza: saját kampányfilmmel csatlakozik az amerikai elnökválasztási kampányhoz, egyúttal megköszöni a támogatást az "ősz hajú pasinak", aki elnökjelöltet faragott belőle.

"Helló, Amerika, Paris Hilton vagyok, én is egy celeb. A különbség, hogy én nem vagyok ősrégi és nem ígérgetek változásokat, mint az a pasas. Én egyszerűen csak szexi vagyok" - kezdi a FunnyOrDie oldalon közzétett kampánybeszédét Paris Hilton elnökjelölt stílusosan: leopárdmintás fürdőruhában, egy napágyon elnyúlva. "De az a ráncos, ősz hajú pasi felhasznált engem a kampányában, ami talán azt jelenti, hogy én is indulok az elnökségért. Szóval ősz hajú haver, köszönöm a támogatást, és most azt akarom, hogy egész Amerika tudja: készen állok az irányításra!".

A tévés reklámmal a szőke celeb John McCain kampányfilmjére reagál, amelyben McCain a világ leghíresebb celebritásának nevezi demokrata-párti kihívóját, Barack Obamát, sőt egyenesen Britney Spearshez és Paris Hiltonhoz hasonlítja. A Celeb címet viselő tévés kampányhirdetés azt sugallja: Obama nem több egy médiafiguránál, aki ismert ugyan, de nem felkészült az elnökségre. A reklámfilmben Obama külföldi körútján készült képeket vágtak össze Britney Spearsről és Paris Hiltonról készült felvételekkel.

A reklám nagy vihart kavart az Egyesült Államokban, főként azért, mert a Hilton-klánnak egyáltalán nem esett jól, hogy az általuk csaknem 30 ezer dollárral támogatott McCain éppen a család fekete bárányát, Paris lányukat használta fel arra, hogy lejárassa ellenfelét. A hotelbirodalom egyik feje, William Barron Hilton állítólag már a hirdetés megjelenése után patáliát csapott a republikánus kampánycsapatnál.

Találkozunk a Fehér Házban!

A Hilton-lány viszont úgy gondolja, ő igenis felkészült az elnökségre, a kisfilmben előadja energiapolitikai elképzeléseit és azt is világossá teszi, hogy már az alelnök személyét is megtalálta: Rihanna lenne a tökéletes jelölt. "Találkozunk a Fehér Házban, amit rózsaszínre fogok festeni. Remélem fiúk, megfelel így nektek" - vázolja további terveit.

Paris Hilton szóvivője a US Magazine-nak elmondta: a republikánus kampánystáb nem kért semmiféle engedélyt , hogy felhasználják a Paris Hiltonról készült felvételeket. Hilton édesanyja, Kathy Hilton sem volt elragadtatva, szerinte a republikánus jelölt kétperces reklámja pénzkidobás. "Tökéletesen elpazarolja azt a pénzt, amit McCain-nek adományoztak, ezenkívül eltereli az ország figyelmét arról, hogy mennyien veszítik el mostanában otthonaikat és állasukat. Harmadrészt pedig teljesen közönséges ahhoz képest, hogy az USA leendő elnökének megválasztásról van szó" - írta Kathy Hilton a Huffington Post című weboldalon. A demokrata elnökjelölt kampányszakértői szerint Obama ezzel csak tovább folytatja a negatív, támadó hagvételű kampányt.

A történetben az igazi csavar, hogy az Obama-Paris hasonlat nem is egy republikánus kampányguru fejéből pattant ki, hanem magától Barack Obamától származik. 2005 februárjában a Time és a Washington Post is leközölte Obama nyilatkozatát, amelyben arról beszél, Paris Hiltonnál is sokkal többet szerepel a médiában: "Nagyon túlexponált vagyok. Paris Hilton remetének tűnik mellettem" - mondta magáról az akkor még csak egy hónapja szenátorkodó Obama.