Hogyan lett Kelemen Anna a magyar Paris Hilton?

2006.11.15. 14:14
A párhuzam első látásra is szembeötlő: mindkettő szőke, mindkettő botrányokkal vált ismertté, és mindkettő tudatosan játszik rá a buta barbi-imázsra. Paris és Annácska médiakarrierjét megvizsgálva elmondható: ez csak az alap, amivel nulla teljesítménnyel is címlapokra kerülhetünk. Mi kell még?

Az agyatlan pinabarbi imázst Paris Hilton találta fel és fejlesztette ügyesen a tökélyre. Teljesítménye azért is izgalmas, mivel egy Hilton-szállodalánccal a háta mögött semmi szüksége nem lett volna rá, hogy médiafigyelem középpontjába kerüljön: mások általában azért akarnak híresek lenni, hogy gazdagok lehessenek, ő viszont már így is egyike a világ leggazdagabb embereinek. Méltó magyar párja Kelemen Anna, aki szintén a semmiből tűnt fel, és minden kézzelfogható ok nélkül lett mégis közismert. A két nagyonszőke médiajelenség párhuzamos vonásokat mutató médiakarrierje alapján most igyekszünk pontokba szedve feltárni, hogyan lehet bárkiből Híres Buta Szőke.

1. Legyél mindig mindenhol a társaság középpontja. Bármi áron!

Az első és alapvető jelszó a feltűnési viszketegség, amit Kelemen Anna olyan szépen fogalmazott meg mélyinterjúnkban: teátrális típusként őt szereti a kamera. Az idősebb Hilton-lányt pedig szintén ez tette olyan ismertté, hogy ma a Hilton név hallatán talán már csak a szállodaszakmában dolgozóknak ugrik be elsőként az - egykor vitathatatlanul jónevű - szállodalánc, mindenki más bugyivillantásra, orális szexre és kokós partikra asszociál.

A Hilton-család első generációs médiajelenség, Paris szülei még nem érezték szükségét, hogy millárdos-életmódjukat ilyen módon reklámozzák. A nagyobbik Hilton-lányról se tudta senki, hogy örökösnői titulusán túl kicsoda is ő pontosan, amíg napvilágra nem került első homepornó-videója, melyben leszopja a pasiját, majd rágyújt egy jointra, és amelyet később továbbiak is követtek. A milliárdosok titkos életébe így bepillantást nyerő közönség pedig boldogan fogad minden újabb hírt, amiből az derül ki, hogy a gazdagok is ugyanolyan hülyeségeket csinálnak, mint bárki más, csak drágábban, ráadásul néha még hülyébbek is, mint a nagy átlag.

Kelemen Anna is elsőgenerációs médiajelenség: mint a Velvetnek adott interjújában elmondta, erős, erkölcsös polgári családban nőtt fel, szülei pedig zárkózott emberek. Igaz, édesapja ingatlanbizniszben érdekelt, ami nem jövedelmezhet rosszul, de azért mégse egy Hilton-szállodalánc, de - Parissal ellentétben - lánya amúgy sem az ő pénzéből költi magára azt az állítólagos havi egymilliót, hanem az őt eltartó pasikkal finanszíroztatja.

Annácska a 2005-ös Playmate-választáson tűnt fel, ahol második helyen végzett. Karrierjének kezdete szerinte ahhoz köthető, hogy "Már a verseny közben kiszúrták, hogy érdekesebb vagyok, mint a többiek, így sikerült is bekerülnöm a médiába". Ha pedig már benn volt, igyekezett benn is maradni: egy másik Playmate-tel, Kiss Annamáriával elloptak egy autót, majd jött a Buzera című műsor, melynek minden adásából címlap lett. Anna ugyanis minden alkalommal újabb örömhírt közölt a nézőkkel: például hogy megvan a G-pontja, hogy krumplival maszturbált, vagy hogy szerelmes Verebes Istvánba.

Klikk!

2. Mindegy milyen vagy, legyél szexi szőke!

Mindkét médiajelenség egyben szexszimbólumként is igyekszik eladni magát. Ehhez Kelemen alaposan igénybe vette a plasztikai sebészet eszközeit: első mellműtétje 17 évesen volt, majd öt éven belül még kétszer feküdt a kés alá ugyanezzel a céllal. Emellett azt állítja, csak a száját tölttette fel. A hajfestés és bevarrt póttincsek természetesen nélkülözhetetlenek, mindezzel sikerült úgy átalakítani, hogy a korábbi pornófilmjeiben látható kismellű, barna hajú, nem túl jellegzetes arcú lány már csak tetoválásairól és anyajegyeiről azonosítható be. Szerintünk ugyan az orrával se stimmel valami, de tagadja, hogy ezt is átalakíttatta volna.

Paris Hilton önéletrajzi könyve szerint 12 évesen már festtette a haját, és szintén tinédzserkorában esett át első plasztikai műtétén. A mellét ugyan állítólag nem csináltatta meg - ami adottságait a Hollywoodban divatos luficickókkal összehasonlítva akár hihető is -, saját bevallása szerint csak az orrát korrigálták, és a járomcsontját emelték meg. A Hilton-lány emellett eredeti barna szemszínét kék kontaktlencsével hangolta szőke hajszínéhez.

3. Ha nincs esemény, generálj!

Például úgy, hogy beszólsz a kollégáknak: valódi celeb nem lehet valaki anélkül, hogy ne üzengetne szaftosakat egy másik celebnek. Természetesen nem kell ehhez személyesen megtépnie a másikat, elég újságokon keresztül kinyilvánítania a véleményét. Kelemen Anna ennek értelmében a magyar élmezőnnyel, Kiszel Tündével és Rubint Rékával keveredett szóváltásba. Ha pedig végképp nem történik vele semmi, elég benyögni például, hogy bugyi nélkül szeret sétálni, a lényeg, hogy egy nap se teljen el szenzáció nélkül.

A nagy példakép, Paris Hilton is előszeretettel villant bugyit részegen a bulikban, ha meg viszály, akkor rögtön egykori gyerekkori barátnőjével, Nicole Ritchie-vel kap hajba. Az életreszóló harag persze csak alig egy évig tartott, közös valóságshowjuk második szériájának forgatására véletlenül pont kibékültek. De lelkesen fikázza például Lindsay Lohant, aki hisztijeivel és botrányaival maga is megérne egy külön bekezdést, csak sajnos ő először filmszínésznőként lett ismert, és csak aztán lett főállású bulvárpunci.

4. Engedd be a kamerákat az életedbe!

Apropó, valóságshow: igen, ez is volt mindkettejüknek, a Hilton-lány és Ritchie épp ennek kapcsán mentek egymás agyára. Kelemen is kapott egy valóságshow-t a Tv2-től, ennek azonban egyetlen része sem került adásba, mivel a forgatás elején meggondolta magát. Mint akkor lapunknak elmondta, azért, mert túlságosan szexközpontúnak szánták, ami őt csak mint szexuális objektet ábrázolta volna.

5. Kerüljön elő hirtelen legalább egy pornófilmed!

Ha már szexuális objekt: Kelemen révén a Hilton-pornóvideóknak is megvan a magyar párja. Igaz, Annácska nem homevideókat forgatott, ő profi pornószínésznői karrierre készült, bár ezt eleinte buzgón tagadta. Később előkerült eddigi életműve, amely négy-öt gruppen, anál- és leszbikus jeleneteket egyaránt tartalmazó filmben csúcsosodik ki. Tulajdonképpen akár büszkék is lehetünk rá, hisz Hilton szimpla oboázásához és soványka leszbi kalandjához képest ez jóval sokoldalúbb művészi tevékenység.

6. Mindig tudják, kivel jársz, és hogy mennyire gazdag!

Ami eltérő, hogy mivel itthon aránylag kevés a milliárdos-csemete, Kelemennek a pasizásban nem sikerült követnie példaképét, aki olaj- és szállodamilliárdosok ifjú fiaival szűrte össze a levet, legutóbb pedig egy görög hajómágnás-örökössel jegyeztette el magát (majd bontotta fel az eljegyzést). Kelemen ezzel szemben diszkréten kezeli a magánéletét, pasijairól csak annyit tudni, hogy valószínűleg megfelelnek az általa vallott "ha egy férfi sikeres, akkor pénze is van, és ügyes is" definíciónak. Kelemen azonban Hiltontól eltérően szinte monogámnak tekinthető: bevallása szerint eddig egy hatéves és két rövidebb kapcsolata volt - bár kicsit pózolt Jáksó Lászlóval, legutóbb pedig meglebegtette, hogy megvolt neki Kásás Tamás, és Martin Gore a Depeche Mode-ból -, míg Hilton párévi médiatündöklése alatt minimum négy ifjú milliárdost fogyasztott.

7. Legyen cuki kisállatod, aki néha vesszen el!

Hiltonról az is köztudott, hogy imádja hülye külsejű kutyákkal és egzotikus állatokkal körülvenni magát, akiket buzgón öltöztet idétlen ruhácskákba. Ettől azért még nem viszi túlzásba az odafigyelést, egy nemzet aggódott például Tinkerbell nevű csivavájáért, amikor a szórakozott örökösnő a nagymamájánál felejtette, majd azt hitte, hogy elveszett. Szétszórtsága nem csoda, hiszen általában hirtelen felindulásból vásárolgat magának kedvenceket. Ennek kapcsán az állatvédőkkel is meggyűlt már a baja, amikor egy védettnek számító majmot szerzett be, a sors igazságossága révén azonban az állat megvadult egy shoppingkörúton és arconharapta gazdáját.

Annácska ezzel szemben jelenleg egyetlen kutya birtokosa, akit a Rex alapítványtól fogadott be, és egyelőre nem ismerjük sem a fajtáját, sem a ruhatárát, sőt Anna eddig előkerült pornófilmjeiben sem szerepel. Ennek azért örülünk.

8. Persze nem árt, ha mindeközben nagyon is észnél vagy!

Mindez persze nem működhetne, ha a csajoknak nem volna meg a magukhoz való eszük. Mindketten pontosan tudják, hogy mit eszik rajtuk a világ, és a tökélyre vitt alakítások egy tudatosan kitalált imázs részei, amelyből ők profitálnak. Hilton azóta saját parfümöt és ruhamárkát is forgalmaz, Annácska nevét pedig valóban mindenki ismeri itthon, ami arra már elég volt, hogy eljusson az első sörreklámjáig, és elég lesz, ha könyvet ír, vagy műsort kap. Mert ha valaki tényleg annyira hülye volna, mint amilyennek ezek a lányok tetetik magukat, az soha nem tudná ilyen tökéletesen eljátszani a Híres Buta Szőke szerepét. Szegény BB Évivel sem a hajszíne a baj.