horoszkóp

Joaquin Phoenix retteg Cash szerepétől

2004.07.27. 11:52
A színész attól tart, hogy az elhunyt Johnny Cash családja csalódni fog a countryzenészről szóló filmben. Phoenix alkalmatlannak tartja magát, és úgy érzi pocsékul énekel.
Joaquin Phoenix retteg attól, hogy nem lesz képes eljátszani az amerikai countryzene-legendát, Johnny Cash-t.

Semmi önbecsülése

Joaquin Phoenix
Fotó: Dimitrios Kambouris - FWD
A Gladiátor és a Sade márki játékai című filmek sztárja egész egyszerűen alkalmatlannak érzi magát arra, hogy a zenész egyik legnagyobb slágere, az I walk the line által ihletett Walk The Line című életrajzi filmben hiteles, meggyőző alakítást nyújtson. Annak ellenére, hogy az alkotók bíznak benne és már fel is kérték a szerepre, a színész egyfolytában aggódik. Semmire sem becsüli saját színészi képességeit, és attól tart, gyenge alakításával feldúlja majd az elhunyt Cash családjának érzelmeit.

Szigorú bíró

"Pocsékul énekelek. A Walk The Line sikere érdekében három és fél hónapos felkészülési szakaszt iktattunk be a forgatások megkezdése előtt. De mindez nem segít: én az életben soha még nem éreztem magam ennyire alkalmatlannak. Hosszú, rögös út ez" - nyilatkozta a komplexusokkal küzdő színész.

"Nagy tiszteletet ébresztenek bennem az énekesek, hiszen hihetetlenül védtelenné válnak, amikor kilépnek a színpadra a sok-sok ember tekintetének kereszttüzében, és ők mégis énekelnek. Azokat is tisztelem, akik play backkel lépnek fel, mert rettentően nehéz szájmozgással lekövetni egy-egy dalt. Nekem mindkét előadásmódot művelnem kell - élőben is kell tudnom énekelni és játszani, és play backkel is. Szigorú bírája vagyok önmagamnak. Rémiszt a tudat, hogy tíz koncert lesz a filmben" - tette hozzá.

Testen kívül

Phoenix elmondása szerint idegei számára annyira kimerítő a Cash szerep eljátszása, hogy testen kívüli élményei vannak: "Elvesztem önmagam. Amikor szólnak, megyek és játszom, eltelik a nap, aztán arra eszmélek, hogy azt mondják: "Mára vége". Mire én: "Ó, tényleg? Akkor OK." és hazamegyek. Tulajdonképpen fogalmam sincs, mi történik egész nap."