Pierce Brosnant Bondként nyugdíjazták

2004.10.15. 15:25
A múlt héten Pierce Brosnan cáfolta a hírt, hogy szögre akasztotta volna James Bond öltönyét. Ezen a héten már azt állítja, producerei megváltak tőle. Matt Damon esélyes a szerepre, mint a hatodik arc az évtizedek óta tartó sorozatban.
Lóg a szuperöltöny

Pierce Brosnan azt állítja, nem játssza többé James Bond szerepét. A producerek ugyanis nem tartanak igényt rá a következő film forgatásán. A színész a múlt héten még cáfolta a hírt, hogy megvált volna a legendás szerepétől.

Nyilatkozatában azt állította, félreértés a szóbeszéd, hogy leteszi szuperkém öltönyét. Annyit mondott csupán, hogy már elege van a Bond-témából, amikor az újságírók kérdezik. A szerepről többet már nem tud beszélni.

Korábban azonban az Entertainment Weeklycímű lapnak adott interjújában is cáfolta, hogy még egyszer eljátszaná a 007-es ügynök szerepét.

Végül őt tették lapátra

Pierce Brosnan
A következő film tárgyalásai már korábban elkezdődtek, ahol a gyártás és Brosnan a szerepről is egyeztetett. A színész sokáig úgy tudta, az ötödik Bond-filmje készül hamarosan. Legutóbb viszont a kollégái azt állították, nem ő kapja a szerepet.

"Meglepett, és megdöbbentett a hír. Igazán szerettem Bondot. Sokat adott nekem, és segített abban, hogy a nemzetközi filmipar is megismerjen" - mondta az az ötvenes éveiben járó színész, aki lassan kiöregedett Ian Fleming hősének szerepéből. Brosnan Timothy Daltont, a negyedik 007-s ügynököt váltotta, és a sorozat történetének legnagyobb kasszasiker-szériája kezdődött színrelépésével.

Matt Damon esélyes

A hír azért sem lephette meg különösebben Brosnant, mert hónapokkal ezelőtt, amikor még kétséges volt a folytatás, a producerek felvették a kapcsolatot Matt Damonnal is. A Bourne-rejtélyben és folytatásában, a Bourne-csapdában szereplő színész régebben kijelentette, nem szeretne többé akciófilmben szerepelni. James Bond szerepétől azonban nem zárkózott el. De arról még nem tudni, valóban ő lesz-e az új szuperkém.