horoszkóp

Piercingrekorddal emlékeznek a terrortámadásra

2004.09.10. 14:29
Négy tetováló húsz órán keresztül szurkálja majd Brent Moffat testének egész felületét. Az élő tűpárna ezzel a gesztussal rója le kegyeletét a 2001 szeptember 11-i terrortámadás minden egyes áldozata előtt.
Minden áldozatért egy tű

Háromezer piercinggel emlékezik egy kanadai férfi a 2001 szeptember 11-i terrortámadásra. Brent Moffat sajátos elképzelésével négy tetováló művészt keresett meg, akiknek elmondta, a World Trade Center ellen indított támadás harmadik évfordulóján együtt díszítsék fel a testét a temérdek ékszerrel. A művelet Brent számításai szerint legkevesebb húsz órát vesz igénybe.

"Minden egyes piercinget egy áldozat emlékének ajánlom, aki a támadás következtében halt meg azon a szörnyű napon. Akciómmal az értelmetlen embertelen erőszak ellen tiltakozom. A gesztusnak nincs politikai, vagy más üzenete -fejtette ki nézetét a 35 éves winnipegi fiatalember az Ananovának.

Az élő tűpárnaként híressé vált férfi testét pontban 9.46-kor kezdik átszurkálni a megbízott tetoválók. Ez volt ugyanis az első időpont, amikor az ominózus Boeig utasszállító a kereskedelmi központ tornyába csapódott.

Már kevés a testfelület

Moffat testén ugyanakkor kevés szabad felület található már. Kétszer siketült felállítania a Guinness rekordot extrém hobbijával. Elsőízben 2003 januárjában 700 tűvel szúrta át magát, majd ugyanabban az évben négy és fél óra alatt 900 tűt aggatott magára.

"Moffat a fél életét fájdalmak elszenvedésével töltötte. Először egy véletlen balesetben sérült meg, amikor egy 22-es kaliberű fegyverrel nyakon lőtte sajátmagát, és a torkát átszakította a golyó"-kommentálta a férfi fájdalom iránti vonzalmát a Guinness Rekordok Könyve.

Az esettel kapcsolatban a Splash hírügynökség a férfi barátnőjéről is említést tesz. Chrissy Medina ugyanis bármikor megsérülhet, ha szerelme közel kerül hozzá 3000 piercinggel a testében.