Pikali Gerda színésznő áprilisban talált rá élete párjára, akivel gyorsan a gyermekvállalás mellett döntöttek, így a februári esküvőre már nagy hassal érkezik a menyasszony. Pikali úgy érzi, egy romantikus történet szereplője, január végéig még színpadon lesz, és addig is mindent megbeszél születendő gyermekével.

A 26 éves színésznő úgy gondolja, téves az a hozzáállás, miszerint egy mai nőnek 30 felett kell szülni. "Kerényi Imre osztályfőnököm is mindig azt mondta, fiatalon szüljünk, minél hamarabb, mert aztán már nem lesz gyerek. Ezzel én egyet is értettem, csak találnom kellett valakit, aki szeretné, hogy szüljek neki. Sokáig próbáltak összehozni pasikkal, de szerencsére én magam találtam meg a hozzám való férfit." Pikali Gerda márciusban még az igazit kereste, de a Velvetnek adott interjújában akkor elmondta, biztos benne, hogy a szerelem jönni fog, amikor jönnie kell. Ez valóban így is volt, hiszen április 1-én összejött a Big Brother második sorozatából ismert Csongrádi Gézával.

"Gézu abszolút rácáfol a valóságshow szereplőkről kialakult sztereotípiákra. Egy öntelt, exhibicionista alakkal nem is szeretnék járni. De ő nem olyan, inkább visszahúzódó, igen jól kiegészítjük egymást, azt hiszem ez egy harmonikus történet. Szinte rögtön éreztük, hogy összetartozunk, Gézu egy hét után már azt hangoztatta, hogy én leszek a gyermekei anyja."

Házasság, harmónia

A színésznő és párja kapcsolatában minden gyorsan történt, Pikali Gerda elmondása szerint azért, mert sokáig tartott, míg felfedezték egymást. Csongrádi Géza a TV2 -nél volt gyakorlaton, így sokat találkoztak, de eltartott egy kis ideig, míg világosság vált számukra a másik létezése. Aztán kapcsolatuk második hetében össze is költöztek, augusztusban pedig megtartották az eljegyzést, "Gézu napokra eltűnt, szinte egyáltalán nem láttam, csak aludni jött haza. Már kezdtem nagyon aggódni, hogy megunt, azért van mindig másokkal. Mikor végre hazajött hisztiztem egy sort, hogy azonnal mondja meg, hol volt, és különben is mért tűnt el. Szegény meg csak nézett, végül azt mondta, ő csak azért tűnt el, mert meg akarja kérni a kezem, csak nem tudta, hogyan kezdjen hozzá. Aztán eljegyzés után egy héttel megfogant a kisbabánk is." A születendő gyermek az eddigi jelek szerint fiú, bár az ultrahang még nem tudott pontos eredményt mondani. Ha kisfiú lesz, Marcellnak hívják majd, ha lány, Rozinak.

Pikali Gerda és vőlegénye tervezték a kisbabát, mindketten nagyon örültek neki. A színésznőnek korábban azt mondták az orvosok, hogy nagy valószínűséggel nem lehet gyermeke, vagy ha igen, csak bonyolult procedúrák árán. Ennek ellenére semmiféle komplikáció nem volt sem a teherbe eséssel, sem a terhességgel kapcsolatban. Az esküvőt februárra tervezik, de hogy pontosan mikor, azt még ők sem tudják, az anyakönyvvezetőnél ugyanis még nem jártak. "Szűk körű esküvőt akarunk családi körben, úgy gondoljuk ez csak ránk tartozik. A szülők, nagyszülők és testvérek lesznek ott, nem akarok nagy felhajtást, fehér ruhám sem lesz. Egyébként sem tudnék már hat hónapos terhesen egész éjszaka mulatni." Pikali Gerda azt mondta, érezte, hogy jelenlegi párja az igazi, és neki kell szülnie, amikor ugyanis Gézával van, állandó boldogságérzet veszi körül. "Nagyon szeretem, és nagyon ritka, hogy valaki ennyire meg tud nyugtatni, mint ő" - vallotta be a színésznő.

Optimista szerep

A színésznő január 31-ig marad színpadon, jelenleg nyolc darabban játszik. Kilencedik darabját nemrég kezdte el próbálni, de végül átadta a szerepet, a bemutató ugyanis január végén lett volna. Nem érzi áldozatnak, hogy a színpad egy ideig háttérbe szorul az életében, hiszen mint mondta, most egy másik szerepre készül. "Megbeszélek mindent a gyerekkel, elmondom neki, hogy viselkedjen jól, amíg színpadon vagyok, és szerintem megérti, mert nagyon jól tűri, hogy dolgozom. Már közös bemutatónk is volt, egy soproni premieren ugyanis már ott volt a hasamban." Pikali Gerda márciusban is azt mondta nekünk, boldognak érzi magát, jó helyen van, és úgy gondolja szakmája iránt érzett optimizmusa hajtja előre. Ez a véleménye azóta sem változott, és hiába temetik sokan a magyar színházat és filmeket, ő mégis derűsnek látja a jövőt. "Sokan megkeseredettek, és tudom, hogy sok a probléma a szakmán belül, de én mégis optimista vagyok. Muszáj annak lenni: amíg én színpadon vagyok, ezt képviselem" - mondta határozottan a színésznő a Velvetnek.