horoszkóp

Brad Pitt meg akarja menteni Afrikát

dns
2005.06.07. 12:51
Brad Pitt szerint a nemzetközi sajtónak inkább a hátrányos helyzetű afrikai emberekről kellene írniuk ahelyett, hogy az ő magánéletéről spekulálnak. A színész tisztázni szerette volna a Jennifer Anistonnal és Angelina Jolie-val kapcsolatos pletykákat, de végül egy gyümölcslé-hasonlattal rukkolt elő. Ráadásul az afrikai gyerek örökbefogadását sem gondolta át.

Brad Pitt szerint visszataszító, hogy a média az ő magánéletével foglalkozik ahelyett, hogy több figyelmet fordítana a harmadik világ problémáira, különös tekintettel Afrikára.

Afrikára kéne figyelni, nem Brad Pittre

A színész nevét korábban nem kötötték jótékony célokhoz, ezúttal minden bizonnyal Angelina Jolie karitatív tevékenységének hatására utazott a kontinensre, és az ott tapasztaltakról beszélt a sajtónak. "Képtelen vagyok magamtól távol tartani a sajtót, amíg ezek az emberek, akikre figyelni kéne, sosem jelennek meg a híradásokban" - mondta a színész.

"szép kis történet ez"
"Tessék átirányítani inkább a harmadik világra a figyelmet, ha kérhetném!"- szólította fel a média munkatársait a színész a hátrányos helyzetben élő emberekre utalva.

"Mi gyakorlatilag megnyertük a lottót pusztán azzal, hogy Amerikában születtünk, és nőttünk fel. Nem túlzás, naponta ezrek halnak meg Afrikában" - folytatta Brad Pitt, akit a Contactmusic nevű portál is idézett. Az ABC News riporterének, Diane Sawyernek adott interjújában a színész nemcsak a fekete kontinenst sújtó AIDS-ről, az ismét terjedő eboláról, és az éhinségről beszélt, hanem magánéletéről is.

Jolie és a gyümölcslé

Miután a színész és Jennifer Aniston tavaly év végén szakítottak, a nyilvánosság arról kezdett pletykálni, hogy Angelina Jolie a házasság válságának oka, aki a Mr. és Mrs. Smith forgatásán beleszeretett Brad Pittbe. A riporter szerint a színésznőt azóta is azzal vádolja a közvélemény, hogy szétdúlta a "családi fészket", mire Pitt ennyit reagált, "szép kis történet ez".

A színész elmondta, egy házasság sokkal bonyolultabb kapcsolat, mintsem hogy egy tényező megváltoztathatná. "Nevetséges az a feltételezés is, hogy azért szakítottunk, mert én szerettem volna gyereket, Jennifer pedig még nem" - mondta a színész, majd egy különös metaforát alkotott: "a legtöbb ehhez hasonló kitaláció olyan, mint az olyan gyümölcslé, amelyik csupán 2 százalék valódi gyümölcsöt tartalmaz, a többi pedig tápérték nélküli szemét."

Még nem biztos az örökbefogadás

Angelina Jolie-val kapcsolatban szintén nem közölt konkrétumokat, csupán arról beszélt, megdöbbentő, hogy micsoda összegeket kapnak azok a fotósok, akik közös képet készítenek róluk. Korábban arról is beszélt, egy afrikai gyerek örökbefogadását tervezi. Ezzel ugyanis felhívhatá a figyelmet a problémákra. A televízió munkatársa interjújában erre is rákérdezett. "Még nem döntöttem el, mit teszek, de nyitott vagyok. Egy hátrányos helyzetű gyerek örökbefogadása nagyon szép ötlet" - zárta le a témát.