horoszkóp

Brad Pitt ittas vezetés miatt a bíróságon

2007.08.11. 18:05
Lindsay Lohan és Paris Hilton után Brad Pitt is ittas vezetés miatt került a bíróság elé. Igaz, az előbbiekkell szemben ő nem a vádlottak padján ült, csak esküdtnek kérték fel.

Csütörtökön értesült a TMZ arról, hogy Angelina Jolie pasiját s beidézték a Los Angeles-i bíróságra. Eleinte senki nem értette, hogy egy ilyen kedves, rendes és becsületes családapa ugyan mit követhetett el? Pár órával később azonban kiderült, hogy a mintaapát csak esküdtnek idézték be egy ittas vezető ügyében.

Az amerikai törvények szerint minden tizennyolcadik életévét betöltött állampolgárt felkérhetnek esküdtnek, ez pedig olyan kötelezettség, amely alól halasztást lehet kérni, de kibújni alóla nem. Rossz nyelvek szerint az Ocean’s 13 sztárja ezt kihasználva már többször is megpróbálta elsunnyogni az esküdtséget, míg a bíróság végül kötelezte őt a megjelenésre. A sztár szóvivője ezt tagadja: „Szó sincs ultimátumról. Brad betartotta a törvény által előírt kereteket” – idézi a hivatalos nyilatkozatot az Access Hollywood.

Szemtanúk szerint Pittet - aki egyszerű fehér pólóban, sötét farmerben és fekete sapkában jelent meg a bíróság előtt -, a sofőrje fuvarozta a helyszínre. A színésznek még azt is megengedték, hogy az alkalmazottak számára fenntartott parkolójában állítsa le a kocsiját, és különszobában várakozhatott, míg a többi esküdtjelölttel együtt beterelték egy terembe. Mivel a bíróságnak viszonylag hamar sikerült alkut kötnie a vádlottal, nem kellett értékes idejét hőn szeretett gyermekeitől távol töltenie, akiket lehet, hogy már nem is fog olyan sűrűn látni. A meg nem erősített hírek szerint ugyanis viszonyuk Angelina Jolie-val annyira megromlott, hogy már nem a házassági szerződés pontjain egyezkednek, hanem arról, hogyan neveljék a gyerekeket, ha esetleg különválnak útjaik.