Négy és fél évig tartó házasság után szétválik Brad Pitt és Jennifer Aniston útja: a két hollywoodi filmsztár pénteken jelentette be hivatalosan, hogy szakítanak.
A két sztár hangsúlyozta, hogy barátságuk megmarad; nagy szeretetet és kölcsönös tiszteletet éreznek egymás iránt.

A People magazin internetes oldalán megjelent közleményben a házaspár hangsúlyozta, hogy hosszas megfontolás után döntöttek a különköltözés mellett, elhatározásuknak semmi köze sincs a bulvárlapokban megjelent legkülönbözőbb pletykákhoz.

Hét év

Aniston és Pitt

"Szeretnénk bejelenteni, hogy hét év után most úgy döntöttünk, szétválunk. Azoknak, akik figyelemmel kísérik az ilyen jellegű híreket, szeretnénk hangsúlyozni, hogy döntésünknek semmi köze nincs a bulvárlapok találgatásaihoz" - hangzott Pitt és Aniston közleménye. Jennifer Aniston marad a 13,5 millió dollárt érő Beverly Hills-i házban, és Brad Pitt költözik, írja a New York Post.

A két színész 1998-ban ismerkedett meg egymással, és 2000. július 29-én kötött házasságot. Bár hosszú hónapok óta tartja magát az a hír, hogy válságba jutott az álompár kapcsolata, mégis váratlan volt a válás bejelentése, hiszen még a szilvesztert is együtt töltötték a Karib-tenger térségében közeli barátaikkal, a Courteney Cox-David Arquette házaspárral.

Jolie és Pitt?

A bulvárlapok egyik kedvenc témája a 41 éves Brad Pitt feltételezett szerelmi kalandjai voltak. Úgy hírlik, hogy Hollywood egyik legkeresettebb színésze közeli kapcsolatba került Angelina Jolie-val (is) a Mr. és Mrs. Smith című, a közeljövőben mozikba kerülő film forgatása közben.

Szintén nagy előszeretettel boncolgatták a lapok azt a kérdést, miért nincs a házaspárnak gyermeke. Egyes lapok tudni vélték, hogy Brad Pitt már nagyon szeretett volna gyermekeket, a most 35 éves Jennifer Aniston viszont még korainak találta a gyermekvállalást. Más lapok viszont azt taglalták, hogy már útban volt a baba, ám Jennifer elvetélt.

A New York Post vasárnapi cikkében az álompár barátjára hivatkozva szintén azt állítja, Brad Pitt gyermek utáni vágya vitte csődbe a kapcsolatot, mivel Aniston a karrierje miatt egyelőre nem akart ezzel foglalkozni.