horoszkóp

Cruise megenné menyasszonya méhlepényét

2006.04.18. 13:58
A filmsztár legújabb izgalmas akciója a médiafigyelemre, hogy a szülés után azon melegében elfogyasztandó méhlepénnyel szájhősködik. Emellett vallott szexuális életéről és végre az is kiderült, kinek kell befognia a száját csendes szüléskor.

A média érdeklődését folyamatosan fenntartó 43 éves szcientológus menyasszonya, Katie Holmes terhessége óta bizarrnál bizarrabb akcióival kerül be a hírekbe. Legújabb húzása, hogy a GQ magazinnak adott interjújában világgá kürtölte: szülés után meg fogja enni gyermekének placentáját. "Megeszem a placentát és a köldökzsinórt is azon nyomban. Biztos finom lesz. Nagyon fehérjedús" - mondta el a vállalkozó kedvű színész, bár arra nem tért ki, hogy valamilyen módon elkészítve, vagy azon melegében, nyersen kívánja fogyasztani a biotáplálékot. Igaz, mikor az újságíró jó étvágyat kívánt neki mindehhez, kicsit visszakozott: "Na jó, lehet, hogy nem".

A sikoltozáshoz való jogról

Akár elfogyasztja, akár nem, az ötlet nem az első furcsaság, mióta 28 éves menyasszonyával gyereket várnak. Azt már rég tudjuk, hogy saját ultrahang-gépet vásárolták, hogy otthon bármikor kedvükre monitorozgassák az utódot, és azt is, hogy Holmesnak a szcientológia tanai értelmében "csendes szülés" útján kell életet adnia gyermekének. Ez utóbbiról azonban eddig nem volt világos, hogy pontosan mit is jelent: eddig úgy tudtuk, hogy a gyermek érdekében kell mindenkinek csöndben maradnia, beleértve magát a vajúdó kismamát is. Cruise most erről is szolgált adalékokkal: mint elmondta, a vallást alapító L. Ron Hubbard szerint minden erős zaj "negatív szellemi hatással" van a szülő nőre, és az ő védelmében kell mindenki másnak befognia a száját. Holmes maga tehát akár sikoltozhat is, derült ki most, bár Cruise rejtélyesen úgy fogalmazott: "Ez valójában a nő számára megadott tiszteletről szól. És tudományosan is bizonyított, orvosi tanulmányok szólnak róla, hogy egy szülő nő mellett mindenkinek csendben kell lennie".

A csodás szexről

A pár a szülésre privát gyakorlatok keretében, Beverly Hills-i otthonában készül. "Megfigyeljük, min megy át a női test a terhesség és a szülés alatt. Ez a tanulásnak egy egész élvezetes formájává kezd válni" - mondta el a színész az újságnak, majd arra is kitért, milyen csodálatos a szexuális életük: "A fantasztikus szex számomra a csodás párkapcsolat eredménye, az olyan kapcsolaté, ahol működik a kommunikáció. A szex tulajdonképp ennek a része. Ha nem tudsz kommunikálni a partnereddel, akkor semmit sem ér az egész". Állítása szerint Holmessal való kapcsolata nyitotta rá a szemét arra is, hogy az egyéjszakás kalandok milyen "szörnyűek", bár azt nem tudni, Nicole Kidmannel való házasságával, vagy az ezutáni, Penelope Cruzzal több évig tartó kapcsolatával ezek mennyire fértek össze.

A placentaevésről általában

Nem Cruise volna egyébként az első híresség, aki születendő gyermekének placentájával vuduzgat. Rod Stewart és Penny Lancaster is hazavitték magukkal a méhlepényt, majd rituális keretek közt teafaolajjal locsolgatva eltemették a kertjükben. Az állatvilágban teljességgel természetes a méhlepény és magzatburok elfogyasztása, igaz, ezt többnyire az ellő nőstény végzi, és teljesen ésszerű magyarázata van: egyrészt magas tápanyagértéke segítségével hamarabb visszanyeri az erejét, valamint a ragadozók elől is eltünteti a nyomokat.

Egyes törzsi kultúrákban ez szintén szokás, sőt különféle receptek is léteznek az elkészítésére. Egyesek szerint a placenta elfogyasztása segít megelőzni a szülés utáni depressziót - melynek pszichiátriai kezelése ellen Cruise elkötelezett szcientológusként amúgy is sűrűn kikel -, ám ez a tünet sem az édesapákra jellemző.