Mindenki Jessica Biel testét akarja

2008.02.07. 16:52
A nők Katie Holmes szemeit és Angelina Jolie híres ajkait, a férfiak pedig Daniel Craig hűvös pillantását és Matt Damon vaskos száját szerették volna leginkább 2007-ben, legalábbis a hollywoodi plasztikai sebészek szerint. A Beverly Hills-i sebészek idén is összesítették, mely sztárok mely testrészeit kérték legtöbbször a hozzájuk forduló páciensek. A magyar kolléga szerint ez nem így működik.

Beverly Hills-i plasztikai sebészek idén is összeállították azon celebek listáját, akiknek irigylésre méltó vonásait a páciensek leginkább elfogadnák. Sőt, ezért még tenni is hajlandóak: felkeresik a Los Angeles-i Beverly Hills Institute neves plasztikai sebészeit, Richard W. Fleminget, vagy Toby G. Mayert, akik 25 éves pályafutásuk alatt nemcsak a celebritásokra hasonlítani vágyók kívánságait teljesítették, hanem számos hírességet is átszabtak már. A magyar plasztikai sebész szerint ezek a kérések irreálisak, sőt egyenesen betegesek.

Tökéletes vonások

A páciensek extra kívánságai alapján a két orvos, Fleming és Mayer minden évben összeállítja a legek listáját, amelyen azok szerepelnek, akikre - vagy legalábbis akiknek valamilyen testrészére - a saját vonásaikkal elégedetlenek vágynak. 2007-ben a páciensek Katie Holmes szemformáját, Katherine Heigl fitos orrát, Angelina Jolie telt ajkait, Carrie Underwood hegyesnek mondható állkapcsát és Keira Kneightley arcformáját szerették volna leginkább. Mindehhez Paris Hilton sima bőre, Jessica Biel szálkás teste és Jessica Simpson szőke hajzuhataga az álomelképzelés.

Kívánatos vonások és idomok képekben!

A hollywoodi plasztikai sebészekhez természetesen nemcsak nők járnak szépítkezni, a klinika férfi páciensei a megrendelések alapján Leonardo DiCaprio orra, Daniel Craig, Brad Pitt és Justin Timberlake szemei, Christian Bale karakteres arcvonala, Matt Damon csókos ajkai, George Clooney arcformája iránt vágyakoznak leginkább. Sokan irigylik Demi Moore kölyökképű kedvese, Ashton Kutcher bőrét, David Beckham kisportolt testét és a magyar közönség előtt kevésbé ismert John Stamos színész dús haját is.

A pácienseik kilétét nagyfokú diszkrécióval kezelő Beverly Hills Institute-ban egyébként a celebritások is gyakori vendégnek számítanak, így a hozzájuk forduló kliensek minden bizonnyal a legjobb kezekben vannak, ha kedvenceik arcvonásait saját magukon is látni szeretnék.

Celebkórház

A Cedars-Sinai egészségügyi központban próbált helyrejönni többek között Britney Spears és David Hasselhoff, de itt kezelték félre Dennis Quaid gyerekeit is. A klinikán jött világra Nicole Richie, és Milla Jovovich kislánya. Nemrég Gwen Stefani is felkereste a klinikát, aki állítólag második gyerekét várja.

Richard W. Fleming és Toby G. Mayer egyébként az intézet honlapja szerint a különféle plasztikai beavatkozások közül különösen a hajbeültetésben jár élen, nevükhöz számos új hajbeültetési technika fűződik, sőt még egy könyvet is írtak a különféle eljárásokról. A sebészek az évente összeállított listán kívül gyakran szerepelnek a médiában "tévés szakértőként", valamint a Los Angeles-i Cedars- Sinai egészségügyi központban is praktizálnak, amely különösen kedvelt a hírességek körében.

Irreális igények

Dr. Csuha Lajos plasztikai sebész szerint ilyen irreális igények nem jellemzőek a plasztikai sebészetben. Ha valaki egy hírességre szeretne hasonlítani, az nyugodtan nevezhető klinikai esetnek.

"A gyakorlatban nem jelenik meg az, hogy a páciensek kire szeretnének hasonlítani. Ez messze esik a plasztikai sebészet mindennapjaitól. Ha valaki komolyan egy hírességre szeretne hasonlítani, azt inkább pszichés eset. Általános tájékozatlanságra vall, ha valaki azt gondolja, ilyen létezik. Persze mint híranyag jól eladható, hogy kire szeretnének hasonlítani a páciensek, de ilyen igény a gyakorlatban nem jelentkezik" - mondta kérdésünkre a plasztikai sebész, aki elmesélte, ő is őriz egy levelet egy pácienstől, aki egyszer Bruce Lee vonásait kérte tőle.

Klikk!

Hasonló véleményen van Dr. Krasznai Zsolt plasztikai sebész is, aki korábban azt nyilatkozta a Velvetnek, nem jellemző, hogy a páciensek híres emberekre szeretnének hasonlítani: "Vannak tinilányok, vagy nem kiegyensúlyozott életű nők, akik a médiában látottak alapján szeretnének maguknak is hasonló beavatkozásokat, de ez nem a trendet mutatja".

Kicsit talán beragadt a Victoria Beckham-frizura

Bár Jessica Simpson hosszú loboncát vagy John Stamos dús haját a plasztikai sebész sokszor csak hajbeültetéssel tudná megoldani, sok esetben már egy fodrász is csodákat tehet. Így megkérdeztünk egy szakértőt is, kinek a fényképét szorongatják mostanában a trendekben esetleg kevésbé, de a celebvilágban annál inkább járatos vendégek.

Victoria Beckhamét - válaszolta Zsidró Tamás mesterfodrász, aki kérdésünkre elmondta, még mindig az énekesnő bubifrizuráját kérik a legtöbben. És szerinte ez egy darabig így is marad, mert klasszikus hajvágási technikából divatba jött frizurának rengeteg variációja létezik. "Erősen ül most ez a frizura, kicsit talán be is ragadt" - mondta a mesterfodrász. A lista szerint legáhítottabb Jessica Simpson-haj Zsidró szerint egyébként fodrászatilag nem egy nagy téma. A férfiak pedig jellemzően nem ismert emberek, hanem inkább modellek képeivel érkeznek és egyre inkább feminin, hosszabb frizurákat kérnek.