horoszkóp

Tibi csokit nyert a tombolán Pokorni Zoltán

2008.01.22. 14:02
Kapcsolódó cikkek (1)
Sikeres politikusészlelésről számolt be pár napja egy feljelentőnk, amikor a XII. kerület polgármesterét és gyermekeit látta korcsolyázni és forraltborért sorbanállni. Önkéntes ügynökünk azt már nem látta, hogy Pokorni úr mit nyert a tombolán, de a politikus kabinetfőnöke most elárulta a Tibi csoki titkát.

Feljelentő rovatunk egy-egy bejegyzése néha önálló életre kel, ha a feljelentés alanya maga is megerősíti vagy újabb információkkal egészíti ki a róla szóló tudósítást. Most éppen Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere foglalta keretbe - kabinetfőnöke útján - a róla és családjáról szóló tudósítást.

"Január 12-én, szombaton délelőtt a XII. kerületben található családias hangulatú jégpályát kereste föl gyermekeivel Pokorni Zoltán polgármester úr. Népszerűsége nem vonható kétségbe, de a dicsőség nem szállt a fejébe: egy kedves, mosolygós ember. Úgy hiszem, a tombolán nyert is valamit, ám mivel az eredményhirdetéskor éppen forralt borért (vagy teáért) állt sorba, nem vette át rögtön a nyereményét.

Hogy később mi történt, azt nem tudom, mert az én kisfiam elsőtombolásként nem tudta, hogy csak az egyik számot kellett volna bedobnia a dobozba, elkeseredetten sírni kezdett, így haza kellett indulnom vele. Enyhe vigaszt jelentene, ha utólag megtudnánk: mit nyert a polgármester úr?" - próbálkozott a kárenyhítéssel Pljusenka.

Szerencsénkre a XII. kerületi Polgármesteri Hivatalban is olvassák a Velvetet, így érkezett hozzánk - kabinetfőnöke közreműködésével - a polgármester úr válasza. "Pokorni Zoltán rövid válaszát szeretném a Velvet feljelentő rovatába író olvasójuk számára megküldeni. Üdvözlettel, Váczi János kabinetfőnök."

"Kedves Pljusenka,

egy tábla Tibi csokoládét nyertünk a gyerekekkel, amiből egy másodperc alatt természetesen semmi sem maradt, úgyhogy nem volt lehetőségem megkóstolni sem. Bár a mostani, hirtelen januári kánikulában reménytelenül távolinak látszik a korcsolyázás ötlete, remélem, lesz még alkalma a kisfiadnak használni a zugligeti korcsolyapályát ezen a télen. Üdvözlettel, Pokorni Zoltán".