Kovács László külügyminiszter, Baja Ferenc politikai államtitkár, Farkas Bertalan űrhajós, Gógl Árpád képviselő, Pintér Sándor volt belügyminiszter, Stumpf István volt kancelláriaminiszter, Kovács Árpád az Állami Számvevőszék elnöke, és még sorolhatnánk. Őket és további prominens személyeket csodálhatott meg a Velvet kiküldött tudósítója teniszcsillagként tündökölni vasárnap a Tabán Tenisz Központ pályáján.
"Józsi! Befutónál indulj hátra!" - kiáltotta előre ingerülten az országgyűlési képviselő teniszpartnerének. Tarzant megszégyenítő teniszüvöltésekkel, és egy-két "ez nem lehet igaz, hogy ilyen béna vagyok" őszinte felkiáltással tarkított, remek hangulatú teniszrangadót láthattunk 9 kormánypárti és 11 ellenzéki teniszező jelenlétében. Se káromkodás, se ügynöközés, csak a sport.

Lehetek még nálad ász

Klikk a képre!
A tizenkettedik alkalommal megrendezett "Tisztelt Ász!" fantázianévre hallgató barátságos tenisztornán még a sötét fellegek, és a kétszer eleredő eső ellenére sem hátráltak meg a résztvevők a kihívás elől. A parlamenti képviselők és állami vezetők mellett az eseményt szponzoráló vállalatok emberei teniszeztek a zártkörű rendezvényen, ahol még Kovács László is testőr nélkül jelent meg.

A versenyen körülbelül nyolcvan játékos vett részt, ezért kétfelé osztották a brigádot. Délelőtt a középhaladó, délután pedig a haladó szintű játékosok nyesték a labdát. A délelőtti futamon az ismertebbek közül Stumpf István, Gógl Árpád és Farkas Bertalan, illetve partnereik jeleskedtek. Stumpf lépéselőnyből indult, hiszen ő a haladó kategóriában játszott volna, csak délután nem ért rá. A kitartó exminiszter így is cirka öt órát töltött játékban, mert annyira ment neki.

Agassik és Beckerek

A csoportmérkőzésen a délelőttiek közül az ügyesebbek a Chang, a kevésbé labdaérzékenyek pedig a Davenport csapatba jutottak, délután pedig az Agassi és Becker nevével fémjelzett csapatokba lehetett bekerülni. A vesztesek vigaszágon folytathatták, ellenben az első és második helyezettek hasznos ajándékokkal térhettek haza (teniszfigura, törülköző, labda, zokni).

Az igazán közvetlen Farkas Bertalan, miután tudomást szerzett az Index.hu létezéséről, megkínálta egy rágóval, majd telefonszámot cserélt a Velvet újságírójával, és biztosította a sajtó képviselőjét, hogy csak azért lett második, mert a Velvet nem buzdította a pálya széléről. A büfében is röpködtek a poénok meg a kártyalapok. A hiperaktív sportoló-politikusok kártyázással ütötték el a játék nélküli perceket.

Tekintse meg képeinket
Az eső kétszer is eleredt, az előrejelzéseknek megfelelően. Nekünk még szerencsénk volt, mert állítólag Kelenföldön jégeső is esett. Ki gondolta volna, de nincsenek cukorból a cuki politikusok. Mindkét alkalommal még jó tíz percig játszottak az égszakadás közepette, amíg be nem mondták "a hangosba", hogy akkor most lemehetnek a pályáról. Kovács Lászlót egy csinos hosztesz menekítette ki esernyővel, a többiek vállalták az átázást.

Hülye fotós!

Csupán egyetlen arrogáns kifakadásnak lehetett tanúja tudósítónk. Egy fotós a kerítéshez lapulva végig mert menni a pálya szélén, miközben az egyik prominens ütögetett. A fotós lopakodó mozgása ellenére megzavarta és feldühítette a magas rangú személyt, mire az kifakadt: "Hülye! Mintha a Hősök terén lennél, te bunkó! Legalább várnád meg a menetet!" Szegény fiú bocsánatért esedezve hátrált ki a pályáról.

Az esemény szervezőjének, Forgács Istvánnak nevéhez fűződik még a Sportszággyűlés elnevezésű verseny is, ahol a parlamenti kormánypártok és az ellenzéki pártok képviselői mérkőznek meg három sportágban. Forgács szerint az ilyen alkalmakon a politikusok megmutathatják, hogy tudnak kulturáltan is viselkedni egymással.