horoszkóp

Lám, mégis csak a nők mentik meg a világot

2005.06.18. 18:25
Lám, mégis csak a nők mentik meg a világot, meg országunk szegény gyermekeit is, ezt bizonyítandó gyűlt össze pénteken a Grand Hotel Hungária éttermében az összes politikushölgy, és politikusfeleség, aki csak számít. Bár mély barátságok nem szövődtek, Lévai Anikó és Dobrev Klára sem került közelebb egymáshoz, a hölgyek jótékony célok érdekében fogyasztották a vacsorát. Fegyelmezetten, egyenes derékkal ülték végig a kamerákkal és gyermekműsorokkal telezsúfolt fogásokat, miközben a Velvet különdíjakat osztogatott.

Egyetlen probléma a szűk feljárat volt, amit elálltak a fotósok és tévések, így a meghívott vendégek, többek között Antall Józsefné, Áder Jánosné, Boross Péterné, Dobrev Klára, Göncz Zsuzsa, Hillerné Farkas Julianna, Horn Gyuláné, Kuncze Kati, Lendvay Ildikó, Lévai Anikó, Mádl Dalma, Medgyessy Kati, na és a fővédnök Dávid Ibolya nehezen jutottak be a terembe. Az elsőként érkező Lévai Anikó ezt kicsit nehezményezte is, ő ugyanis rögtön szeretett volna a szigorú ülésrend által számára kijelölt széken helyet foglalni, erre azonban a teremben még zajló gyermekműsor próbája miatt nem volt módja. Közben megjött Dobrev Klára is, akiről már tavaly megállapítottuk, hogy szimpatikus, de ezt el-mondthatjuk Lévai Anikóról is, akinek az a jellegzetessége, hogy élőben teljesen máshogy néz ki, mint a fényképeken. Lévai Anikó viselte legnehezebben a sajtó jelenlétét, rezignáltan, mély sóhajok közepette, de amúgy teljesen érthető módon hárította a milyen érzés Orbán Viktor feleségének és ötgyermekes anyukának lenni tartalmú kérdéseket, ráadásul fáradt volt, mivel éppen az egyik Orbán-gyermek évzáró ünnepségéről érkezett. Alapvetően mindenkiről elmondható, hogy a nehéz sorsú, szegény gyermekekről nyilatkozott a legszívesebben, mint ahogy az is, hogy többségük gyakorlott adományozó, Lévai Anikó például a Nemzeti Gyermekmentő Szolgálatnak is gyakran besegít.

Klikk a képre!
Tekintse meg képeinket!
Dobrev Klára és Lévai Anikó melegen kezet fogtak a kamerák előtt, de több sajnos nem történt, pedig a gyermekneveléssel kapcsoaltos kérdések sok kínos szituációból kimentet-ték már az embereket. Ők azonban nem alkalmazták ezt a technikát, Dobrev Klára láthatóan akkor oldódott fel egy kicsit, amikor tulipános tunikában megérkezett Kuncze Kati, onnatól kezdve ők együtt is maradtak. Az igazi világbékés rendezvény az lett volna, ha Dobrev Klára és Lévai Anikó egymás mellé ülnek, ezt azonban a szervezők megakadályozták, mivel egyiküket a 12-es, másikukat meg a 13-as asztalhoz ültették. Így Lévai Anikó két volt minsizterelnök, Antall József és Boross Péter feleségével mulatott a 12-esnél, míg a jelenlegi miniszterelnök felesége Kuncze Kati és Hillerné társaságában vacsorázott. A legtrendibb asztal versenyét a 9-es nyerte, ahol fegyelmezetten ült egymás mellett Medgyessy Kati és Dávid Ibolya, külcsínyben mindekettő magasan verte a mezőnyt, nálunk ráadásul a legmenőbb cipő versenyben is dobogósak lettek. Medgyessy Katié például tíz centi magas, teli parafatalpú aranyozott cipőt viselt, míg a legtrendibb trendi cípő Dávid Ibolya lábán figyelt, egy leopárd (vagy gepárd?) pöttyös, pántos tűsarkú. A legfeltűnöbb hajkorona címet Hillerné Farkas Julianna nyerte, atomszőke frizurával, a legviccesebb hölgy pedig Lévai Anikó lett, aki, miután táskája többször kicsúszott az öléből, azt a megoldást választotta, hogy egyszerűen ráült. Több díjat nem osztottunk.

A jótékonysági vacsora tulajdonképpeni célja a Gyermekétkeztetési Alapítvány segítése volt, mint azt Király Gábor, az alapítvány elnöke elmondta, minden egyes megjelent ember adományából legalább egy gyermeket tudnak egy teljes éven át etetni. A Gyermekétkeztetési Alapítvány azt vállata, hogy élelmiszert visz azon települések iskoláiba, ahol a tanárok szerint olyan diákok vannak, akiknek otthon kevés étel jut. Dávid Ibolya, az esemény fővédnöke és kezdeményezője szerint akinek a teremtő többet adott, annak kötelező másokon segíteni. Az MDF elnökasszonya szerint Magyarországon sosem lehet akkora szegénység, hogy ne lehetne a rászoruló gyermekeken segíteni.

Adatok a gyermekszegénységről

Becsült adatok szerint Magyarországon ma 120 000 rászoruló gyermek él, és mintegy 20 000 azoknak a gyermekeknek a száma, akik az iskolai, óvodai étkezésen kívül nem jutnak ételhez. Ma a gyermekek 40 százaléka él szegénységben, ami azt jelenti, hogy a gyerekek 40 százalék él a nyugdíjminimum alatt.
A gyermekszegénység helyzetét tekintve a világ 23 fejlett ipari országa közül hazánk a 22. helyen áll, derül ki az UNICEF másfél évvel ezelőtt készült felméréséből.

A Gyermekétkeztetési Alapítvány és Dávid Ibolya új kezdeményezése a Gyermeklánc program, melynek lényege, hogy személyes ismeretségek, ajánlások révén bárki bekapcsolódhat a láncba, aki vállalja, hogy legalább egy gyermek egy éves etetéséhez hozzájárul. A tiszteletbeli szülők maguk választhatják ki azt a gyermeket, akinek étkeztetését segíteni szeretnék. A július 1-én induló programról a www.gyermeklanc.hu weboldalon lehet többet megtudni.