horoszkóp

Miniben szurkoltak a kamaszodó celebek

2008.05.17. 19:00
Nekünk talán vicces, az amerikaiaknak kultusz a cheerleadnig. Annyira, hogy rengeteg celeb szurkolt anno hobbiból. Nézzen kamasz Halle Berry-t, Madonnát vagy Bullockot.

Mi az a cheerleading?

A cheerleading, magyarul hajrázás, szurkolás vagy vezérszurkolás modern sportág, amely a torna, az akrobatika és a tánc elemeit ötvözi. Elsősorban csapattevékenység, amely szorosan kapcsolódik más sportágakhoz, főleg az amerikai futballhoz, a kosárlabdához, a labdarúgáshoz. forrás: Wikipédia.

Celebnek és pompomcsajnak (vagy pasinak) lenni nagyon hasonló dolog. Mindkét esetben a közösségi élet középpontjába kell nyüzsögni, folyamatosan fenn kell tartani az emberek figyelmét, szexinek és kívánatosnak kell lenni, és nem árt néha sikoltozni vagy ordibálni. Ráadásul meg kell szokni, hogy bármikor lekaphatják az embert részegen, meztelenül, vagy szakadtan. Mondjuk cheerleaderként talán senki nem lesz olyan szörnyű, mint Amy Winehouse és Pete Doherty csókja, és talán nem is égeti magát annyira, mint Dósa Mátyás az érzelgős profiljával, attól még eshet, ütközhet, meg le is taposhatják.

Kezdetben, vagyis 1898-ban, mikor az első szervezett szurkolói csapat megalakult a Minnesota Egyetemen, még kizárólag pasik skandálhatták az egyszerű, bátorító rigmusokat. 1923-tól azonban a nők is rákaptak a buzdításra. Annyira, hogy ma már a cheerleaderek 97 százaléka csaj. Azért akad néhány híresebb pasi is például az amerikai politikai életből, akik felesleges energiáikat a hajrázásba ölték, így Ronald Reagan és George W. Bush is. Bár ők csak a hagyományokat követték, hiszen már Roosevelt és Eisenhower is szurkolt a suliban. De a politikusokat meghagyjuk a Fehér Háznak.

Ha listát gyártanánk az egykori pompomlányokról, számos hollywoodi hírességet sorolhatnánk fel. Ott lenne például Jamie Lee Curtis, Meryl Streep, Brooke Shields, Courtney Cox, Kim Basinger vagy Renee Zellweger. De róluk sajnos nincs fotónk, így kit érdekelnek. Nézzük a lényeget.

1. Cameron Diaz

Cameron Diaz mielőtt egy lett volna Charlie anyalai közül egy Long Beach-i gimiben szurkolt, Kaliforniában. Pont akkor, amikor Snoop Dogg is odajárt.

2. Halle Berry

Halle Berry a clevelandi Bedford középiskola tanulójaként gyakorolta a hajrázást. A korai tapasztalatok bizonyára sokat segítettek neki a Macskanő szerepének megformálásában. Legalábbis ami a hajlékonyságot illeti, biztosan.

3. Lindsay Lohan

Az amerikai filmekben a pompomlányok vagy az éltanuló jókislány, vagy a nagyképű ribanc szerepében tetszelegnek. Hogy Lindsay Lohan melyik lehetett a kettő közül, azt döntse el ön. Annyit azért segítünk, hogy akkor még nem lopott bundákat.


4. Eva Longoria

A Született feleségekből ismert texasi farmerlány a Roy Miller középiskolában ugrándozott, mielőtt kineziológus lett belőle. A nemrég éttermet nyitott celeb tavaly hozzáment Tony Parker kosarashoz. Vajon játszanak otthon szurkolósat?


5. Sandra Bullock

Sandra Bullocknak talán mégsem volt olyan sokkoló feladat jó nőt játszani a Beépített szépségben, hiszen pompomlányként a Washington-Lee középiskolában gyakorolhatott eleget. Na, felismeri a képen?

6. Madonna

Végül kakukktojásként itt van Madonna, akit akkor még Madonna Louise Ciccone-nek neveztek, mikor michigani egyetem ártatlan tekintetű hajrálánya volt.