horoszkóp

Geri Halliwell a bécsi Operabál idei sztárvendége

2005.01.12. 14:10
A délkelet-ázsiai szökőár miatt sokáig az is bizonytalan volt, megtartsák-e egyáltalán a bált. Megtartják, de idén nem lehet majd dohányozni.

Idén az ex-Spice Girl-re, Geri Halliwellre esett az osztrák építési vállalkozó, Richard Lugner választása, aki minden évben egy sztárvendéggel emeli az Operabál fényét. Tavaly például Andie MacDowell-t hozta el a bécsieknek, de megosztotta már páholyát Pamela Andersonnal és Nadja Abdel Farraggal is. Saját bevallása szerint idén azért döntött Geri mellett, mert akárcsak felesége és ő maga, az ex-Spice is egyből mosolyogni kezd, amint meglát egy kamerát.

majdnem elmaradt

#alt#

A délkelet-ázsiai szökőár miatt a február harmadikára tervezett Operabál heves politikai hullámokat kavart. Az osztrák szocialista párt, az SPÖ elnöke, Gusenbauer ugyanis a katasztrófára tekintettel azt követelte, hogy mondják le a rendezvényt. Szerinte nem vet jó fényt Ausztriára, ha ilyen körülmények között gondtalan mulatozással töltik az estét. A rendezvényről döntő minisztertanács végül elutasította a javaslatot, Ioan Holender, az Operaház vezetője pedig kompromisszumos megoldásként bejelentette, hogy jótékonysági akcióval kötik egybe az estélyt.

Füstmentes, de gázos

Szintén vegyes fogadtatásra talált az osztrák high society körében az a bejelentés, miszerint idén először füstmentes lesz az Operabál. Csak a lépcső előtti hallban és az erkély melletti két dohányzószalonban szabad majd cigarettára gyújtani. A nemdohányzó Lugner például azzal érvelt az ötlet ellen, hogy nem várhatják el a páholyokért akár 4 millió forintot (16 ezer euró) kifizető vendégektől, hogy a dohányzósarkokban nyomorogva cigarettázzanak. A szervezők szerint viszont akad majd vendég bőven azok helyett, akiket esetleg elriaszt a dohányzási tilalom. Valószínleg nekik lesz igazuk, a február 3-i rendezvényre ugyanis már minden jegy elkelt.