Kamuhirdetéssel égetik a volt híradóst

2004.12.09. 10:07
Egy társkereső hirdetés szerint Pető György, az RTL Klub volt műsorvezetője - tudják, az elálló fülű - úgy érzi, magányos, és már kezdi azt gondolni, hogy ebben az országban nincs egy normális nő. De mi utánajártunk a dolgoknak, és rájöttünk, hogy Harry Potter kamuzott, és nem ő Pető.

Felelős beosztásban dolgozik - ezt olvashatjuk azon a társkereső adatlapon, amit az ismeretlen feladó Harry Potterként regisztrálva az alább látható férfi képével illusztrált a Nők Lapja Café párkeresőjében.

"...hát igen. Nem gondoltam volna, hogy egyszer itt is leszek, de vagyok és reménykedem....de nagyon hogy igen is kell lennie normális nőnek még ebben az országban" - olvasható szó szerint az ál-Pető bemutatkozó szövegében.

#alt#
Pető György az égen

A képen látható férfiről emlékezhetnek még a televízióból. Az RTL Klub egykori munkatársa, mióta nem szerepel a képernyőn, volt már a Budapest Airport Rt. és a Légügyi Igazgatóság (LRI) kommunikációs igazgatója, most pedig az easyJet fapados légitársaság magyarországi és lengyelországi régiójáért felelős igazgatóként tevékenykedik.

Sportos, barna, heteroszexuális, gourmet

A társkeresőn azt írják, heteroszexuális, barna hajú, sportos testalkatú, szűz férfi. Született 1974. szeptember 12-én, és nem hisz a horoszkópban. A magányos férfi száznyolcvan magas, nyolcvanegy kiló, és vezető beosztásban dolgozik.

Egy normális nő számára a képen látható férfi kész főnyeremény volna, hiszen nem iszik alkoholt, nem dohányzik, nincs testékszere, se tetoválása. Pető az adatlap szerint finom léleknek, gourmet-nak vallja magát, a jó ételek, borok, szivarok rajongójának. És eddig meg is felel annak a férfitípusnak, aki a Menedzser magazin oldalain karóráját csillogtatva tűnik fel.

A folytatásban azonban átmegy Kriszta nővérbe. Hobbija a konyhaművészet és a receptek, a könnyűzene, bulik, pubok, a lakberendezés, a belsőépítészet. Sőt, az enteriőr, a társadalomtudományok és a politika is érdekli, ami nem áll távol Hankiss Elemértől sem.

Potter lebukott

A Velvet nem tudta eldönteni, hogy ez kamu-e vagy valóban Pető György szeretne egy normális társat magának ebben a cudar világban. Felhívtuk hát, és magyarázatot követeltünk az éppen külföldön tartózkodó igazgatótól.

"A helyzet a következő: - felelte bátran tapintatlan kérdésünkre - a dologról abszolút tudok, de nem én regisztráltam. Tudom ki volt az, de elmondom Önnek, hogy egyáltalán nem érdekelnek az ilyenek" - a hangja meggyőzőnek tűnt. "Az illetéktelen az RTL Klub nyilvános adatbázisából töltötte fel a profilomat, nem tudom, hogy a benne szereplő adatok egyeznek-e az enyémmel."

Foglalt

Pető valóban nem tűnt feldúltnak. Elmondta, hogy az egész dolog marhára nem érdekli. "Igazság szerint ez nem az első ilyen, egy másik társkeresőre is regisztrált valaki. Nem értem, ki és miért szórakozik velem, de amíg a nevemmel nem politikai dolgokban történik visszaélés, addig nem is érdekel. Egy levélváltásom már volt ezzel az emberrel, megkértem, hogy szedje le, de nem tette meg. Nyilván le tudnám vetetni az adatlapomat, de sajnálom rá az időt és az energiát."

Főleg, mert állítása szerint egy éve barátnője van. Sőt már a barátnője is látta az oldalt. A Petőre megtévesztésig hasonlító férfi által ideálisnak gondolt hölgyről az adatlapon csak annyi szerepel, hogy lehet tetoválása, illetve testékszerei, ami Pető részéről csekély extremitásra való hajlamról árulkodik.