A Harry Potter filmek főhősei sikereik ellenére lassan elveszíthetik kedvenc szerepeiket. Őket is elérte az elkerülhetetlen vég: lassan túl öregek lesznek ahhoz, hogy továbbra is hitelesen játszhassák el a varázslóiskolás kisdiákokat.
A sikerfilm-széria egyik producere, Daniel Heyman már most figyelmeztette a közönséget: jobb, ha felkészülnek rá, hogy a közeljövőben új főhősöket kell megszokniuk eddigi kedvenceik helyett: "Lassan elérkezünk ahhoz a ponthoz, amikor valamelyiküket, vagy akár mindhármukat le kell cserélnünk." Azt még nem lehet tudni, hogy ez az idő mikor jön el, lehetséges, hogy már az ötödik filmet is új főszereplőkkel forgatják, de az is elképzelhető, hogy a csere csak a hatodik vagy hetedik filmre tolódik - jelentette a BBC News.

Lemaradásban a filmkészítők

Harry JK Rowling minden új könyvében egy évvel lesz idősebb, de a filmszéria készítői ezzel nem tudják tartani a lépést, mert a második és a harmadik film elkészülte közt két év is eltelt. Az írónő eddig öt könyvet írt és most dolgozik a hatodikon, de egyelőre nem lehet tudni, hogy ez mikor jön majd ki.

Radcliffe Harry Potterrel együtt nőtt fel

forrás: epa
A Harry, Hermione és Ron szerepét játszó Dan Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint persze nem örülnek a hírnek, de maguk is tisztában vannak a helyzetükkel. A Harryt játszó Daniel - aki nemsokára már 15 éves - így nyilatkozott az angol Sun bulvárlapnak: "Én és Harry tulajdonképp együtt nőttünk fel. De tisztában vagyok vele, hogy a csere előbb-utóbb elkerülhetetlenné válik". A fiatal színész azt is elmesélte, hogyan próbálta filmről-filmre továbbfejleszteni az általa játszott karakter: "Mindig kicsit változtatnod kell a szerepeden. Ha minden filmben ugyanazt hozod, akkor nagyon hamar unalmassá válik."

Kollégáik szerint sem gyerekek már

Robbie Coltrane, aki az új filmben Rubeus Hagrid alakját formálja meg, így nyilatkozott fiatal színészkollégáiról: "Valóban elmondható, hogy öregedtek: már nem gyerekek többé, és nem is olyan szeszélyesek, mint a kamaszok. Nem is tudom, hogy bírják, pedig többet forgatnak, mint bárki más." Alan Rickman, Severus Snape professzor megformálója így egészíti ki kollégája észrevételeit: "Nem veszik halálosan komolyan, de nagyon élvezik. Egészen biztos vagyok benne, hogy ez mindannyiuk életének nagyon különleges időszaka." - olvashatjuk az Ireland Online-on.

A rajongóknak azonban most még nem kell aggódniuk kedvenceikért: a Harry Potter és a Tűz Serlege című negyedik részben még őket láthatják. A forgatás a főszereplők vizsgaidőszakának végeztével, júliusban indul.