Harry Potter az egyik leggazdagabb tini

2004.03.30. 10:56
A Harry Potter alakító Daniel Radcliffe három év alatt 6 millió fontot (2,2 milliárd forintot) varázsolt össze magának, és ezzel Harry herceg mögött ő a második leggazdagabb brit tizenéves. A 14 éves színészpalánta egyes vélemények szerint hamarosan a világ egyik legvagyonosabb tinédzserévé léphet elő.
A második leggazdagabb brit tini címével eddig a 18 éves szoprán, Charlotte Church büszkélkedhetett, aki 1998 óta, amikor is megnyerte az ITV tévécsatorna Big Big Talent Show című tehetségkutató versenyét, 5,5 millió fontot dalolt össze magának, ám a BBC Online a The Star című újságra hivatkozva azt írja, hogy Radcliffe-nek félmillió fonttal sikerült leköröznie a walesi lányt.

Harry herceg a maga 14 millió fontos vagyonával egyelőre fölényesen vezet, ám Radcliffe-nek minden esélye megvan rá, hogy néhány éven belül a királyi csemetét is maga mögé utasítsa, mivel gázsija filmről filmre egyre magasabb. "A Harry Potter-filmek túl sokat vesztenének a hitelükből, ha bármelyik főszereplőt lecserélnék, így Daniel nyugodtan felsrófolhatja az árfolyamát. A sorozat végére ő lesz a leggazdagabb tini Nagy-Britanniában és az egyik leggazdagabb az egész világon" - nyilatkozta a lapnak egy bennfentes.