Poppinaparádéra készül Bíró Ica

hh
2005.01.20. 11:41
Vajon mit csinál Bíró Ica, Bródy János, Török Ádám, Kozsó, Szigeti Ferenc, a Fresh együttes és sok pszichedelikus alak egy terembe összezárva? Hát persze, hogy valami bizarr popsztárszépségversenyt szerveznek.

Szerdán este a tavaly modernizált Aranytíz konferenciaközpontban tartotta sajtótájékoztatóját a február 18-20-ig tartó Showexpo Fesztivál, ami a szervezők szerint a szórakoztatóipar résztvevőinek szánt börze, és helyt szolgáltat az első magyar popsztárszépségversenynek ever. A neves eseményen sajnos nem a mi fogalmaink szerint showbiznisznek számító előadók (pl: Snoop Doggy Dogg) fognak mutatkozni, hanem naná, hogy a legalja - eddigi tapasztalataink alapján valószínűleg ők is playbackről.

Wicked show

Tekintse meg képeinket!
Az egész Showexpo a kiadott sajtóanyag alapján egy óriási toitoi-búcsú lesz olyan programokkal, amit épp ésszel felfogni nem könnyű. Javasoljuk Terry Gilliam meghívását, amíg nem késő, mert itt csak az adott alapanyagokból simán leforgathatná a Félelem és Reszketés Las Vegasban második részét. Lesznek zenekarok, cirkuszi és artista produkciók, erotikus műsorok, revü, tánc, varieté, divatbemutatók, impresszáriók. A kiállításon workshopokon a napi ötezer forintért belépőt váltó vakmerő showbiz geekek eszmét cserélhetnek mobil WC-k és pavilonok, sátrak és sörpadok gyártóival és forgalmazóival is akár.

A fő szervező, Szlimák Hajnalka állítólag az ország első, és egy jó ideig az egyetlen női DJ-je volt. Ennek hallatán felcsillant a szemünk, de sajnos hiába kérdeztük Hajnalkát a DJ-zésről, eleinte úgy tett, mintha nem értené a kérdést, majd meggyanúsította riporterünket, hogy nagyon furcsán beszél, és ezek után nem mesélt nekünk lemezlovasi pályájáról. A kedves hölgyet legutóbb Antal Imrével láttuk fellépni egy szépségversenyen. Akkor Antal Imrét kérdezgette az életéről, így egy fájdalmas anekdotaműsort adtak elő. Antal valószínűleg kint lesz az expón is, hiszen a Móricka újság az egyik médiatámogatójuk, és a színvonalas lapnak mostanában Antal Imrét választották reklámarcául (a Budapest Parádén például a pornóskamionról szórta az ingyen példányokat).

Metál Lady, Buksza Feri

Klikk Szigeti Ferencre!
Szlimák Hajnalka ötletgazdának láthatóan sok barátja van a showbizniszben, többeket el is hívott a rendezvényre. Bródy János is egy a haverok közül. Bródy érdeklődésünkre elmondta, hogy barátságuk miatt vállalta a Showexpo fesztivál védnökségét az illusztris társaság többi tagjával együtt.

A csinos és tehetséges popsztárlányokat a megjelent sztárok közül a maga is csinos és tehetséges Bíró Ica fogja bírálni. A kevésbé csinos, de tehetséges Török Ádám, a női szemmel csinos, és egykoron tehetséges Bródy, és a nem kifejezetten csinos, de a csinos lányokat kedvelő Szigeti Ferenc pedig, mint Szlimák Hajnalkától megtudtuk, a fesztivál védnökei illetve zenei támogatói lesznek - bármit is jelentsen az.

Szenzáció! Attrakció! Hacacáré!

Az expón lesznek úgynevezett "sensation" produkciók, melyek közül első blikkre szerintünk a legszenzációsabb a popsztárszépségverseny lesz, de hadd említsünk meg előbb más kiemelkedő szenzációt.

Sensation Show nevű produkciójával áll majd elő februárban Simet László, a drótkötélen motorozó akrobata, aki félelmetes mutatványokat fog produkálni a levegőben, miközben partnernője a drótkötélre szerelt trapézon szórakoztat. A másik sokat ígérő műsor Hiesz Hajnalka Moon Trapez (sic!) Show nevű artista mutatványa lesz. Hajnalka külön erre a célra gyártott egyedi álló- és egyben forgótrapézon fog pörögni. Kiemelt produkció még a Csaba és Carmen fantázianevű csapat Twister Show-ja, ami egyébként egy fejforgatást bemutató illúzió show. Kedvcsinálóként muszáj említést tennünk LUI Padre Mágusról, a Kupak Tamás és a Sörnyitók nevű rock együttesről, illetve a Haccacáré elnevezésű békebeli kabaréról.

Ezeket elképzelni sem tudjuk milyenek lesznek, de még kevesebb fogalmunk alakult ki - még a sajtótájékoztató után is- arról, hogy fog kinézni a Showexpo szombati gáláján rendezett popsztárszépségverseny. A szervezők szerint hazánk élvonalába tartozó fiatal, dekoratív énekesnők fognak versenyezni, hogy melyikük a legszebb, és egyben a legtehetségesebb. Figyelem! Ha Ön tehetséges, csinos énekesnő vagy zenésznő, még nincs késő jelentkezni miss popsztárnak.

Poppinaparádé, a három P

Klikk a képre!
Az eddig kialakult mezőny élvonalát a Fresh együttes, a Diamonds együttes, Dukai Regina, Dina és Évi a Splash együttesből képviseli. A lányok közül egy kivétellel mindenki szőke hajú, és ahhoz képest, hogy ők a húzónevek, legtöbbjükről, hála a jó égnek, azt sem tudjuk, kicsodák. Hajilag diszkriminálva az egyetlen barna lányt, Fresh Vikit kérdeztük meg, hátha közelebb tud minket vinni a rendezvény lényegéhez, de Viki nem tudott többet, csak annyit, hogy fel kell lépniük szombaton.

A sajtótájékoztató a hihetetlen figurákat (kancsal fotós, török basa, vízipipázó háremfiúk, háremhölgyek, minor sztárok és Szigeti Ferenc) leszámítva abszolút jó hangulatban telt. A végén, mikor kiküldött tudósítónk a kabátját leakasztani indult, a ruhatárnál két agyilag zokni sráccal kedélyesen elbeszélgetett az élet szépségeiről. Az IQ-húszas fiúk arról akarták meggyőzni a Velvet riporterét, hogy milyen jó a pornó, mire riporterünk megkérte őket, magyarázzák el, mégis miért, de ők erre csak annyit válaszoltak, hogy mert az a legjobb. Erre a buddhista vitatechnika órákon edzett újságírónk csak annyit mondott: viszlát soha.