horoszkóp

Vlagyimir Putyin miniszterelnökként is ledzsúdózza a világot

2008.10.10. 11:08
Dzsúdóoktató DVD-t adott ki Vlagyimir Putyin orosz macsó és miniszterelnök. Most bárki megtanulhatja, hogyan fektette két vállra a világot az orosz medve.

A magazinokban keménytökű legényként előszeretettel pózoló orosz miniszterelnök, Vlagyimir Putyin 56. születésnapja alkalmából bárkit megtanít dzsúdózni. Amennyiben megveszik a "Tanuljunk dzsúdót Vlagyimir Putyinnal!" című dévédéjét.

Szerény személye és a géniuszok

A kiadványt szerdán személyesen az elnök mutatta be szülővárosában, Szentpéterváron, és a Hello brit lap szerint nagyon fel volt dobva magától. Bár Putyin is birtokában van a tudásnak, sőt feketeöves fokozatú sportolóként már eddig is láthattuk ilyen szerepben, a premieren saját magát szerényen csak „mint hirdetési fogást” említette, és fel is hívta rá a nagybecsű közönség figyelmet, hogy ez a DVD nem one man show: „nem csak az önök alázatos szolgája, hanem valódi géniuszok”, például a japán világ- és olimpiai bajnok Jaszuhiro Jamasita mutatják majd be a nézőknek a harcművészeti fogásokat.

Machismo és világuralom

Putyin nyilvánvalóan a szuperhős imidzsre gyúr: miután spontán halásztúra során spontán félmeztelenre vetkőzve feszített a fotósoknak, a melegek körében is nemzetközi szexszimbólummá vált, tigriseket győz le altatólövedékkel, és ha kell puszta kézzel elintézi Nicholas Sarkozyt, még ha csak baráti jelleggel is. Sarkozyvel ugyanis osztoznak a harcművészet iránti szenvedélyükben, annyira hogy ez közeli barátokká kovácsolta őket. Mint elmondta: fokozatosan „egyre jobban megnyíltunk egymás előtt”.

Macsó Elnök 1.0