Az FBI pénteken egy razzia során azt a raktárépületet vizsgálta át, ahol David Copperfield tartja a felszerelését a műsoraihoz. Később az MGM-Grand hotelbe is átmentek, ahol Copperfield gyakran fellép. Egyelőre titkolóznak, hogy milyen ügyben nyomoznak.

David Copperfield raktárépületét tizenkét seattle-i FBI ügynök vizsgálta át – írja a Las Vegas-i Eyewitness News. Az ügynökök egy komputer merevlemezét és egy fényképezőgép memóriakártyáját vitték el.

A lap egyik forrása azt mondta, hogy a házkutatás során egy széfben közel kétmillió dollár készpénzt is találtak. Az FBI ezt is lefoglalta.

Arról egyelőre nem nyilatkoztak, hogy miért Seattle-ből jöttek a házat átvizsgáló ügynökök, valamint arról, hogy mi köze van Copperfield raktárának Seattle-hez.

A lap annyit tudott meg az FBI-tól, hogy külsős ügynökök is részt szoktak venni a munkában, ha az ő területükről érkezett a füles. Valami kapcsolat tehát mindenképpen van Seattle és Copperfield raktára között, de hogy mi az, azt egyelőre nem árulták el.

Az ügynökök később átmentek az MGM-Grandbe, abba a kaszinóhotelbe, ahol Copperfield rendszeresen fellép. Az FBI később azt mondta, hogy nem az MGM-Grand volt a razzia célpontja, de arról nem nyilatkoztak, hogy mit találtak a hotelben.

Copperfield ügyvédje, David Chesnoff később a következő nyilatkozatot adta ki: „Tudunk arról, hogy nyomozás folyik, kapcsolatban vagyunk a nyomozókkal, és tiszteletben tartjuk a nyomozás bizalmasságát”.

A hotel nem kívánta kommentálni a történteket.