horoszkóp

Robert Redford kiakadt Britneyre

2004.07.02. 14:28
A régi és az új generációk közötti súrlódás mióta világ a világ természetes. De Robert Redford most nagy hangot adott felháborodásának, és ország világ előtt megtámadta a pop ügyeletes üdvöskéjét, Britney Spears kisasszonyt. A leányzó azonban mint már jól tudjuk, korántsem olyan szende, mint korábban, sőt, úgyhogy biztos várhatunk a csípős riposztra.
A filmvilág veteránja, Robert Redford egyenesen, kertelés nélkül Britney Spearst okolta, amiért érkezésével nem várt és kívánt kereskedelmi érdeklődést vonzott az ő filmfesztiválja, a Sundance köré. Az évenként megrendezett független filmek rendezvénye, amely idén már negyed évszados korát ünnepelheti Utahban, éppen arról volt mindig is híres, hogy távol tartotta magától a hírességeket, nem kért a sztárok világának kétesen csillogó glamúrjából.

Nem kérnek Hollywood-ból

A színész szerint: "Az az igazság, hogy a Sundance egyáltalán nem ment át Hollywood-ba. Aki ezt meri állítani, az csak a felszínt nézi. Attól, hogy olyan emberek, mint Britney Spears, hívatlanul is betoppanak és paparazzik hadát csődítik ide magukkal, a független filmekben még semmi sem változik. Ha ennek a figyelemnek a tanúja vagy kívülről, az a benyomás ébred benned, hogy ez is már tiszta Hollywood. De ez egész egyszerűen nem igaz. A tény az, hogy amióta csak létezik a fesztivál, soha, egyetlen pillanatra sem gondoltunk arra, hogy megváltoztassuk a programmal kapcsolatos politikánkat. A programunk mindig is a sokszínűségen alapult. Mert hát, az Isten szerelmére, ez egy non-profit rendezvény.

A sokszínűség maga a reklám

Redford azt vallja, hogy nem tart azoktól a vádaktól, melyek szerint az esemény mégis egyre inkább a reklám felé mutatja mosolygó arcát. "Arról nem tehetünk, hogy mára a sokszínűség maga vált reklámmá. A független filmek elérték a nekik rendelt sikert, Hollywood meg kőkemény üzlet maradt, ami majd szépen felemészti a sztárokat idővel. Majd akkor beszélhetünk arról, hogy nem mi megyünk át Hollywoodba, hanem Hollywood megy el tőlünk, ugyanis búcsúzhatunk tőle" - véli a színész-rendező.