horoszkóp

Christina Ricci kibékült a testével

2004.07.02. 11:37
A gyereksztárként befutott színésznő köztudottan évekig küzdött az anorexiával és egyéb testkép-problémákkal. Most azonban sutba dobta a diétás szakácskönyveket: mint mondta, a barátja, Adam Goldberg úgy imádja őt, ahogy van.
Christina az ELLE magazinnak adott interjújában mesélt életének új korszakáról: "Most először vagyok szerelmes. Ha szeretnek, és a tested is imádják, akkor mindenképp szexinek érzed magad. Én most már el tudtam fogadni a testem, és ebben Adamnek nagyon nagy szerepe van."

Jojó-effektus

Klikk a képre!
Ricci még gyerekszínésznőként lett anorexiás, amikor nem tudta elfogadni, ahogy a serdülés következtében nőies, gömbölyű formákat ölt. Tizenhat éves korára a sikeres terápia folytán már jó úton haladt a gyógyulás felé, ekkor viszont gyorsan meghízott, és azzal kellett szembesülnie, hogy most emiatt nem kap szerepeket. Ismét elkezdett lefogyni, bár nem olyan drasztikusan, mint azelőtt: elhagyta étrendjéből a szénhidrátokat, és napi 10 kilométert futott, míg végül 45 kilónál állt meg a mérleg nyelve.

Kilépni a mókuskerékből

Egy évvel ezelőtt azonban a túl sok futás egy bokasérüléshez vezetett, és amíg ebből lábadozott, volt alkalma átgondolni azt, amit csinál. "Emlékeztem még az anorexiám korai szakaszából, hogy megy ez, és úgy döntöttem, soha többé nem fogok a súlyommal foglalkozni - egyszerűen én leszek én."

Nem diétázik, mégsem hízik

A 24 éves Ricci ma napi háromszori étkezéssel, kiegyensúlyozott étrenddel őrzi alakját - ebbe belefér néha egy sajtburger is -, és mérleg nyelve mégsem mozdul el. "Most, hogy már nem foglalkoztat, hogyan kellene kinéznem, meglepő módon nem változik a súlyom - ráadásul mindenki azt mondja, hogy most túl sovány vagyok... Az édesanyám viszont hasonló testalkat, úgyhogy valószínűleg eddig is így néztem volna ki, csak nem adtam esélyt a testemnek."