horoszkóp

Anyja énekkel búcsúzott Natasha Richardsontól

2009.03.20. 15:30
Vanessa Redgrave a Muzsika hangjából az Edelweisst énekelte lányának, mikor kikapcsolták a Natasha Richardsont életben tartó gépeket. A síbaleset következtében elhunyt színésznő tiszteletére csütörtök este lekapcsolták a lámpákat a Broadway-n, ahova a gyászoló férj, Liam Neeson is ellátogatott. Liam Neeson egy időre felfüggesztette a karrierjét.

Mielőtt szerdán éjjel kikapcsolták a Natasha Richardsont életben tartó gépeket, az anyja, Vanessa Redgrave a Muzsika hangjából énekelt neki – írja a Daily Mail.

Az Edelweisst énekelte, amit 1990-ben is előadott már a lányának, amikor férjhez ment első férjéhez, Robert Foxhoz. Miután az összetört Redgrave elénekelte a dalt, a gyászoló család kérésére leállították a kórházban a gépeket, amik életben tartották a síbaleset után kómába esett Richardsont.

Liam Neeson csütörtök este ellátogatott a Broadway-re, ahol a színészek és a színházi emberek a feleségét gyászolták, fogadta a részvétüket. Natasha Richardson tiszteletére, aki utoljára a Vágy villamosában játszott a Broadway-n 2005-ben, egy perce lekapcsolták a lámpákat.

Liam Neeson számára nemcsak azért fontos a Broadway, mert felesége itt játszott, hanem azért is, mert 1992-ben egy közös Broadway-darabban ismerkedtek meg.

„A Broadway közösséget sokkolta, és mélyen elszomorította az egyik legkiválóbb fiatal színésznőnk tragikus elvesztése. A színházi vérvonala legendás, de az egyéni tehetsége is beragyogott minden színpadot, ahol fellépett” – nyilatkozta Charlotte St Martin a Broadway League igazgatója.

A Reuters közben arról ír, hogy Liam Neeson a halálhírt követően természetesen megszakította legújabb filmje forgatását Kanadában, de a későbbi filmjeit is visszamondta. Most forgatta a Chloe-t, ami mindenképpen csúszni fog, ha elkészül is, de bizonytalanná vált Spielberg Lincoln-filmje is, aminek a forgatását ugyan még messze nem kezdték el, de nem tudni, hogy Neeson mennyi szünetet akar tartani. Az Unknown White Male című film készítői Neesonnal is tárgyaltak, hogy legyen a főszereplőjük, de a Reuters szerint nem valószínű, hogy Neeson elvállalja a szerepet, mert a történet túlságosan hasonlít a felesége halálának a körülményeire. Ebben egy kómába esett orvost alakítana, aki, miután felébred a kómából rájön, hogy elvették a személyazonosságát.

Natasha Richardson a Redgrave színészi dinasztia tagja volt. A családjában öt generációra visszamenően színészek, írók, vannak. Anyja, Vanessa Redgrave Tony Richardson rendező, producer felesége volt. Vanessa Redgrave kétszer nyert díjat a Cannes-i Filmfeszitválon, két Grammy-díjat, két Emmy-díjat a tévés tevékenységéért, egy legjobb mellékszereplőnek járó Oscart és a színházi teljesítményét méltató Tony-díjat kapott. Férjétől, Natasha Richardson apjától lánya négyéves korában vált el, nem sokkal azelőtt, hogy megismerkedett Franco Neróval 1967-ben. Neróval 2006-ban összeházasodtak, egy gyerekük van, Carlo Nero, aki 1969-ben született.