Ál-Ringo Starr bukkant föl Floridában

2004.08.13. 15:20
Egy férfi hatásosan adta ki magát néhány napon át Ringo Starrnak Floridában: testőrökkel flangált, liverpooli akcentussal beszélt, autogramokat osztogatott és beugrott egy koncertre dobolni. A jelek szerint nem az anyagi haszon motiválta, hanem a tiszavirág életű hírnév.
A Sun című angol lap értesülései szerint az ál-Ringo Starr a floridai St. Augustine városában jelent meg négy testőr társaságában és a legjobb hotelekbe jelentkezett be a Beatles egykori dobosának nevén.

Beleélte magát

A szélhámos még Ringo Starr liverpooli akcentusát is elsajátította és készségesen osztogatott autogramokat a rajongók között. Egy helyi tévétársaság azonnal meghívta műsorába, ám a felkéréstől a hasonmás kissé zavarba jött. Eközben brit szakértők kiderítették, hogy a valódi Ringo Starr Londonban tartózkodik.

Mindezek az apróságok ugyanakkor nem akadályozták meg az álzenészt abban, hogy beugorjon egy helyi zenekar koncertjére vendégdobosként. "Kifejezetten jól dobolt, de legkésőbb ekkor észre kellett volna vennünk, hogy nem a valódi Ringóval van dolgunk" - jegyezte meg később az egyik önkritikus néző.

Nem károsított meg senkit

A hamis Starr végül ugyanolyan gyorsan el is tűnt, mint ahogy jött, és közben még anyagilag sem károsított meg senkit. Több rajongó a helyi sajtónak az ál-Starr hirtelen eltűnése után is váltig állította, hogy ők bizony a valódi Beatles zenészt látták.