horoszkóp

Digeridooval búcsúztatták Heath Ledgert

2008.02.10. 07:54
Cate Blanchett és pályatársai mellett rajongók százai búcsúztatták a két hete elhunyt fiatal színészt az ausztráliai szülővárosában rendezett megemlékezésen. A szertartáson Bob Dylan-, White Stripes- és Pink Floyd-számok szóltak, exmenyasszonya, Michelle Williams Shakespeare-t szavalt, majd mind megfürödtek a tengerben.

Szombaton szülővárosában, az ausztráliai Perthben kétórás megemlékezésen elbúcsúztatták Heath Ledgert, a két hete, 28 évesen gyógyszer-túladagolásban elhunyt ausztrál színészt. Míg a megemlékezés nyilvános volt, a temetést a család szűk családi körben rendezte meg.

A megemlékezésen részt vett több híresség is, köztük Cate Blanchett színésznő, akivel Ledger legutóbbi, Bob Dylanről szóló filmjükben játszott együtt, Bryan Brown ausztrál színész, és Neil Armfield rendező is, aki utolsó hazai filmjében, a Candyben rendezte az elhunyt színészt. Az elsők közt érkezett Gemma Ward ausztrál szupermodell, Ledger egykori barátnője is, hogy lerója kegyeletét. A szertartáson a család és a barátok által összeállított videót játszottak be a színész filmjeiből, magánfelvételekből, és kislányáról szóló anyagokból. A zenét is Ledger eklektikus ízlésének megfelelően válogatták össze: az szertartás kezdetén egy aboriginal dal szólalt meg digeridoon, de elhangzott a White Stripes Seven Nation Army-ja, a The Times They Are A-Changin' Bob Dylantől, a Beatles Here Comes the Sun-ja, a Pink Floydtól a Wish You Were Here, Neil Youngtól az Old Man, majd végül a Let's Get Together.

Ledger nővére támogatta a volt menyasszonyt a búcsúztatón

Ledger szülei és volt menyasszonya, Michelle Williams együtt érkeztek a szertartásra a Penrhos középiskola épületébe. A végig sötét napszemüveget viselő Williams nem hozta magával közös kislányukat, a kétéves Matilda Rose-t, és Ledger nővére támogatta - írja a The Sun.

Kim Ledger, az édesapa korábban a sajtónak bejelentette, hogy a temetést családi eseményként, zárt körben szeretnék lebonyolítani, és kérte a médiát és a rajongókat, hogy tartsák ezt tiszteletben. Ezért nem is árulta el, mikor és hol kerül sor a szertartásra. "Nagyon szűk körben, csak a családtagok részvételével szeretnénk megtartani, mindössze tízen leszünk. Nagyon szomorú időszak ez számunkra". A család a nyilvános megemlékezés után egy kápolnában szűk körben is búcsút vett fiuktól, ahol Michelle Williams Shakespeare 18. szonettjével búcsúzott kislányának apjától. Ledger testét végül a Fremantle temetőben, a családi sírboltban, nagyapja mellé helyezték, egyes források úgy tudják, hogy elhamvasztották.

A család ezután csatlakozott a gyászolókhoz egy Cottesloe Beach-i, gyarmati stílusú tengerparti étteremben, az Indiana Teahouse-ban - Ledger kedvenc szörfös helyén -, ahol közösen gyászoltak. A megemlékezés egy közös fürdéssel ért véget: a gyászolók közül páran bementek a vízbe "Heath is ezt akarta volna" felkiáltással. Előbb Michelle Williams, majd Ledger nővére is csatlakozott hozzájuk, míg az elhunyt színész édesapja az étterem teraszáról integetett nekik. Végül a tengerben fürdőzők élőláncot formálva, összeölelkezve nézték meg a naplementét.

A hollywoodi sztárvilág már korábban lerótta kegyeletét a fiatalon elhunyt színész emléke előtt: Los Angelesben múlt szombaton rendeztek búcsúztatót neki, amin fél Hollywood megjelent.