Elton John elrabolta Robbie Williamst

2004.08.30. 12:18
Régi sztori, de most megjelent önéletrajzában Robbie Williams csak most árulta el: Elton John 1997-ben szabályosan elrabolta őt. Ez azonban nem egy újabb Michael Jackson-történet kezdete: Sir Elton mindössze az első rehabilitációs klinikáig vitte, majd gondosan leadta ott az akkoriban igencsak szétcsúszott tinibálványt.
Robbie Williams múlt héten megjelent, Feel című önéletrajzában vallotta be, hogy 1997-ben az "érted jöttem, nem ellened" szállóigét szó szerint értelmezve Sir Elton gyakorlatilag elrabolta és egy rehabilitációs klinikára szállította őt. A dolog nem minden előzmény nélkül történt: Elton John, aki akkoriban az énekes közeli jóbarátja volt, pontosan tudta, hogy Williams szinte már minden kémiai anyagot kipróbált. Az idősebb énekes aggodalma nem volt alaptalan: Williams a történet időpontjában is épp iszonyú másnaposan feküdt otthon, mert standard heroin-, kokain- és extasy-függősége mellett előző este alaposan le is itta magát.

A zűrös életű egykori tinibálvány épp előző éjszakai alkoholos kilengését próbálta kiheverni windsori kastélyában, amikor Elton John egy rehabilitációs klinika személyzetének kíséretében meglepte őt. Robbie múlt héten megjelent önéletrajzi könyvében így ír erről: "Könnyek voltak a szemében, és amikor ezt megláttam, én is sírva fakadtam." Mielőtt Williamst beszállították volna a klinikára, az egyik orvos kokainos pszichózist diagnosztizált nála.

Drogok hosszú listája

Az énekes így emlékszik vissza az eseményre: "Két oldalról fogtak közre az autó hátsó ülésén, hogy meg se próbálhassak elmenekülni vagy öngyilkosságot elkövetni." A klinikáról nincsenek kellemes emlékei: "Úgy bántak velem, mint valami rosszcsont kölyökkel, de nem kaptam semmi szeretetet vagy törődést. Egyszerűen felszólítottak, hogy írjam össze, milyen anyagokat használok - úgyhogy leültem és írtam egy listát mindenről, amit valaha is szedtem: heroin, extasy, marihuána, kokain, alkohol, amilnitrát, speed."

Az énekes végül megszökött a klinikáról - állítása szerint azért, mert ott a tévében nem tudott focimeccseket nézni -, de pár nappal később, egy utolsó nagy tivornya után bejelentkezett egy wiltshire-i drogelvonó központba. Ezt azonban már teljesen saját döntése alapján, Elton közreműködése nélkül tette meg.

Rosszul esett neki

Williams, aki abban az időben még szoros barátságot ápolt Eltonnal, ma már így emlékszik vissza : "Nagyon sokat tett értem, és ezt soha nem fogom tudni eléggé megköszönni neki. De ez az egész akkor is furcsa volt. Azt próbálta tenni, amit a legjobbnak gondolt, és a lehető legjobb szándékkal, szeretetből cselekedett, az egész dolgot mégis elrontotta számomra a professzionalizmus teljes hiánya." Talán ennek köszönhető, hogy a történtek óta az egykori jóbarátok alig állnak szóba egymással.