horoszkóp

Robbie Williams már nem keres olyan jól

2005.01.12. 13:25
Az énekes tavalyi jogdíjbevételei drasztikusan csökkentek az előző évihez képest: szakértők szerint nem kellett volna annyit pihenni két lemez közt. Félteni mindazonáltal nem kell őt, nem csak abból a vacak kétmillió fontból kell kijönnie.

Robbie Williamsnak rossz éve volt tavaly: több mint 24 millió fonttal (nyolc és fél milliárd forinttal) csökkentek a bevételei. Az énekesnek mindössze kétmillió font (alig több, mint 700 millió forint) jött össze dalai jogdíjából, ami nem kevés, de az előző évi huszonhatmillióhoz (9,2 milliárd forinthoz) képest valóban drasztikus csökkenésnek mondható. A lemezipari szakértők szerint Robbie ezt annak köszönheti, hogy a két legutóbbi lemeze közt eltelt időben nem átallott pihenni egy kicsit.

CD-t sem vesznek eleget

#alt# Annak ellenére azonban, hogy jogdíjbevételei visszaestek, Williamsnek még jó ideig eltarthat, míg elfogy a pénze: vagyona még így is megközelíti az impozáns 80 millió fontot (28 milliárd forint). A jogdíjak mellett természetesen egyéb bevételi forrásai is vannak: a felvételeit, videóit és DVD-it kiadó és az énekes turnéit szervező In Good Company nevű saját cége adataiból kiderült, hogy az elmúlt évben ezekből 22,1 millió font (kb. 7,7 milliárd forint) bevétele származott. Csökkenés azért itt is tapasztalható: előző időszakban ez az összeg inkább a 35 millió fontot (12,3 milliárd forintot) közelítette.

2003-as jogdíj-bevételei alapján az énekes a zeneipari bevételi toplista 16. helyén áll - ezzel azonban a harminc évnél fiatalabb popsztárok közt még mindig az első.

"Pláne nem ő"

Sikerei ellenére azért Williams sem mindig éri el azt, amire vágyik: legutóbb például az újra összeálló és turnéra induló Queen énekesi helyére pályázott, sikertelenül. "Ölni tudnék a lehetőségért, hogy velük játszhassak" - mondta a concert.com weboldalnak az énekes, aki akkor még úgy érezte, jó esélye lehet Freddie Mercury helyének betöltésére. A zenekar basszusgitárosa, John Deacon szerint azonban nem ütötte meg a mércét: "Nem akarok szemét lenni, de Robbie nem egy Freddie Mercury. Freddie-t soha nem lehet helyettesíteni, pláne nem vele."

Az énekes helyére végül Paul Rodgers, a Free zenekar énekese került a turné időtartamára. Aki nem tudná hová tenni ezt a nevet, annak az "Alright Now" című örökzöldről talán beugrik valami, ami még abban az időben született, amikor a "fiúzenekar" fogalom még nem létezett.