horoszkóp

Kid Rockot letartóztatták, mert leütötte a DJ-t

2005.02.18. 13:25
Kid Rock szerda éjjel kiütötte az egyik nashville-i sztriptízbár DJ-jét, ezért bántalmazás miatt letartóztatták. Az ügy kapcsán egy rendőrt is kirúgtak, aki ahelyett, hogy feltartóztatta volna az ittasan menekülő rocker-rappert, autogramot kért tőle.

Kid Rock - eredeti nevén Robert James Ritchie - szerdán az American Idol című sorozatból (kb. az amerikai Megasztár) ismert DJ Campost kétszer arcon vágta úgy, hogy a lemezlovasnak eltört a szemüvege, és monoklija lett - adta hírül az AP hírügynökség.

Kiszólt, beszólt, ütött, autogramot osztott

#alt#
Kid Rock fotó a Smoking Gunról

A harmincnégy éves Rock a szemtanúk szerint a Nashville belvárosában található Christie's Cabaret nevű sztriptízbár DJ-pultjában bántalmazta Jerry Campost, feltehetően egy félreértés miatt. A DJ állítólag valakihez kiszólt a pultból, amire Kid Rock azt hitte, hogy az egyik haverját inzultálta, és bocsánatkérést követelt Campostól. Campos nem volt hajlandó bocsánatot kérni, ezért Rock kétszer ököllel arcon vágta.

Az eset körülbelül hajnali kettő óra ötven perckor történt. Amikor a Kid Rock megtudta, hogy jönnek érte a rendőrök, a bár hátsó bejáratán keresztül elmenekült. Nagyjából egy órával a verekedés után egy rendőr megállította a gyorsan hajtó sztárt, és ugyan érezte az alkoholt a leheletén, de nem szondáztatta meg, hanem kért tőle egy autogramot és szóbeli figyelmeztetéssel továbbengedte. A rendőrt még aznap kirúgták.

Jól szórakozott

A rendőrség csak reggel hétkor kapta el a Vanderbilt Egyetem közelében lakó barátjánál elszállásolt Rockot a barát lakásában. Amikor kézre kerítették, a zenész azt mondta a hivatalos szerveknek, hogy azért ment haza, mert ki akart józanodni a kihallgatás előtt. Erre nem volt lehetősége, mert egyből kihallgatták a rendőrség éjszakai ügyeletén. Rock kihallgatásakor állítólag flegmán rágózott, és végig poénkodott az üvegfal túloldalán ülő rendőrökkel.

A kihallgatás után az énekest háromezer dollár (körülbelül félmillió forint) váltságdíj fejében hazaengedték, tárgyalásának időpontját pedig március harmincadikára tűzték ki. Ha bűnösnek találják, akár egy év börtönbüntetést is kaphat. Miután elhagyta a rendőrség épületét, a kint várakozó újságírók érdeklődésére elmondta: "Minden szuper. Nagyszerű éjszakám volt." A rendőrök nem is panaszkodtak rá, a huncut mosolyáról is ismert Kid Rockról azt állították: "felettébb barátságos és együttműködő volt."

Rock egyébként azért érkezett a városba, mert az egyik countryénekes haverjának, Merle Kilgore-nak a temetésén adott elő egy számot.

Kid Rock detroiti hiphop DJ-ként kezdte karrierjét, és 1998-ban vált világszerte híreséé a "Devil Without a Cause" című albumával, amin már rock alapokra rapelt egyedi stílusában. Kid Rock zenei sikerei mellett azzal is büszkélkedhet, hogy egy ideig Pamela Andersonnak volt a vőlegénye.